Чт, 2024-04-25, 07:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:36
Мойсеєв очолив театр ім. Франка, так хотів Ступка. ВІДЕО
Інші останні Культурні новини

Виконувачем обов'язків художнього керівника Національного театру ім. Івана Франка призначено головного режисера Київського Молодого театру Станіслав Мойсеєва. Про це ZN.UA повідомило джерело в управлінні культури Києва.

Художнім керівником театру Франка протягом останніх 11 років був Богдан Ступка, який помер у неділю, 22 липня. За повідомленнями ЗМІ, він нібито написав лист президенту Віктору Януковичу, в якому назвав ім'я свого наступника і попросив виконати свою останню волю.

Наказ міністра культури Михайла Кулиняка про призначення Мойсеєва в.о. художнього керівника театру Франка повинен з'явитися вже завтра.

Мойсеєв раніше співпрацював з сином Богдана Ступки Остапом. Зокрема, він задіяв його в спектаклі "Московіада" за Андруховичем.

За інформацією того ж джерела, на посаду головного режисера Молодого театру вже запрошено відомого театрального режисера Андрія Білоуса, який має змінити Мойсеєва.

Народний артист України Станіслав Мойсеєв керує Молодим театром з 1996 року. Найбільш відомі його вистави "Любовні листи до Сталіна", "Лев і Левиця", "Дядя Ваня", "РЕхуВІлійЗОР", "Дон Жуан", "Московіада".

Нагадаємо, 24 липня Україна попрощалася з художнім керівником Національного театру імені Івана Франка, лауреатом Шевченківської премії, Героєм України, великим українським актором Богданом Ступкою. Народного артиста поховали на Байковому кладовищі столиці. Провести в останню путь легендарного актора Театру Франка, в якому Ступка працював 34 роки, прийшли тисячі його прихильників.

Дружина Богдана Ступки Лариса розповіла про останні дні культурного діяча

Останні 40 днів свого життя Богдан Ступка прощався з родиною. Близькі разом згадували найяскравіші моменти життя. Він готувався до смерті, але радів кожному новому дню, розповіла вдова великого артиста Лариса Ступка.

"Він нічого не говорив, тому що йому було дуже важко вже... Не те що важко... Ну, він лежав і думав. Про нас, щоб нам було добре. А що він може сказати? Він уже відчував, бо що він вже, як кажуть... Якщо я його запитала: "Ти хочеш мені сказати?" А він... лише головою похитав... тому що все вже сказано. Ну, значить, так має бути", - згадує жінка.

"У нього все тіло боліло, всі кісточки, так його ця хвороба з'їла. Він просто казав: "За що така хвороба тяжка, за що така кара?".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1078 | Додав: admin | Теги: Богдан Ступка, станіслав мойсеєв | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]