Пт, 2024-03-29, 10:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:25
Монетизація субсидій може запрацювати вже у квітні. ВІДЕО
Інші останні Економічні новини

Монетизована версія субсидій може запрацювати вже у квітні 2017-го року. Такий прогноз "5-му каналу" озвучив голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв, передає Укрінформ.

Йдеться про повернення коштів, які українські родини змогли заощадити на комірному. Наразі в уряді розробляють механізм розрахунку за субсидією і подальше переведення коштів зі спецрахунків на власні рахунки споживачів.

"Якщо споживачу було нараховано 100 гривень, а він використав 80. І на моє глибоке переконання, і це підтверджує міжнародна практика, залишок 20 грн повинен бути переданий цьому споживачеві - як бонус за те, що він використав менше енергії він зекономив. Споживачі, і тут якраз ми робимо аналіз, чи компанії теплокомуненерго просто перестали зменшувати споживання газу при підвищенні температури. Це дуже загрозлива тенденція, яка вказує на те, що зменшені стимули для економії і ці стимули треба повертати", - заявив голова "Нафтогазу".

Раніше Коболєв розповів, що монетизація субсидій, які одержує населення України від держави на покриття витрат на оплату житлово-комунальних послуг, дозволить запустити ринок газу для населення, в результаті чого споживачі зможуть обирати для себе постачальника газу.

Зазначимо, Міністерство соціальної політики не бачить у найближчій перспективі можливості переведення фінансування субсидій для населення в гроші, оскільки для цього не створено необхідних умов, повідомив директор департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко.

"Міністерство соціальної політики не бачить у найближчій перспективі можливості монетизації всіх субсидій. Це просто нереально зробити технологічно, тому що, навіть якщо спроектувати ситуацію, коли потрібно відкрити 7 млн особистих рахунків для виплати субсидії, – це може розтягнутися на півроку-рік мінімум", - сказав Музиченко.

Коболєв сказав, скільки податків "Нафтогаз" заплатить за підсумками минулого року

НАК "Нафтогаз України" за підсумками діяльності в 2016 р. заплатить до державного бюджету країни близько 60 млрд грн податків.

"Наш стратегічний план в тому, щоб "Нафтогаз" більше ніколи не отримував підтримку з бюджету, а навпаки - платив до бюджету ті суми податків, які має сплачувати велика нафтогазова компанія. В цьому році це, приміром, 60 млрд грн", - сказав Коболєв.

За його словами, "Нафтогаз" і після відділення газотранспортного бізнесу в окрему структуру планує бути прибутковою компанією, не отримуючи дотації з держбюджету, як це було в останні роки.

"За рахунок того, що всі ціни з квітня 2017 року повинні стати нерегульованими, тобто "Нафтогаз" буде працювати в повністю відкритому ринку, ми очікуємо, що зможемо заробляти прибуток, яка, можливо, не буде такий великий, як прибуток від транзиту газу, але все одно він (НАК) буде прибутковим бізнесом", - додав Коболєв.

Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" в січні-вересні 2016 р. збільшив чистий прибуток в 109 раз (на 25 млрд 287,114 млн грн) – до 25 млрд 520,784 млн грн.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1150 | Додав: adminA | Теги: монетизація субсидій, квітень | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]