Пт, 2024-04-19, 11:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:36
Мосійчуку може загрожувати до 12 років позбавлення волі - Генпрокуратура
Інші останні Кримінальні новини

Відповідно до статей Кримінального кодексу, інкримінованих народному депутатові від Радикальної партії Ігорю Мосійчуку, йому може загрожувати санкція у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років.

Про це у п'ятницю, 23 жовтня заявив прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко, передає "Інтерфакс-Україна".

"У нас проходить кілька статей (за якими обвинувачено Мосійчука). Максимально, відповідно до статей, які опрацювали наші слідчі, він може отримати до 12 років позбавлення волі. Але це вирішить уже не прокурор, це вирішує суддя", - сказав Куценко на брифінгу в Києві.

Прокурор нагадав, що Мосійчука підозрюють у вчиненні низки тяжких злочинів, а саме в отриманні неправомірної вигоди - хабара у розмірі 449,5 тис. грн.

"Тобто в особливо великих розмірах. Максимальне покарання за такі злочини – до 12 років позбавлення волі", - сказав Куценко.

Крім того, прокурор зазначив, що парламентаря підозрюють у грубому порушенні громадського порядку, у зв'язку з яким може загрожувати до п’яти років позбавлення волі.

Мосійчуку та його адвокатам передано матеріали досудового розслідування. Як тільки вони з ними ознайомляться, матеріали невідкладно буде направлено до суду.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва обрав 18 вересня для Мосійчука запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб. Після цього депутат оголосив голодування, проте пізніше його припинив. Згодом апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Печерського районного суду Києва про обрання народному депутатові запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

17 вересня на засіданні парламенту генеральний прокурор України Віктор Шокін попросив Верховну Раду зняти недоторканність із депутата від фракції Радикальної партії Мосійчука. Генпрокурор також надав у парламенті кадри оперативної відеозйомки Генпрокуратури, в яких Мосійчук, зокрема, розповідає своєму співрозмовнику про "розцінки" на депутатські запити.

За словами Шокіна, Мосійчука підозрюють у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч.4 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовцем), ч. 2, 3 ст.296 (хуліганство), ч. 1, 2 ст.350 (загроза або насильство щодо посадовця або громадянина, що виконує громадський обов'язок), ч.1 ст.376 (втручання в діяльність судових органів), ч. 1, 2 ст.377 (загроза або насильство щодо судді, народного засідателя або присяжного) Кримінального кодексу України".

Мосійчука госпіталізували 8 жовтня прямо з будівлі Апеляційного суду Києва, який мав розглядати скаргу його захисту на рішення Печерського райсуду Києва про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Наступного дня депутату поставили діагноз "велика відкрита виразка дванадцятипалої кишки, що супроводжувалася внутрішньою кровотечею". Того самого дня його було переведено з реанімації до спецпалати Київської лікарні швидкої допомоги. Суд ухвалив продовжити розгляд скарги 13 жовтня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 827 | Додав: adminA | Теги: 12 років позбавлення волі, Мосійчук, Генпрокуратура | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]