Пт, 2024-04-19, 15:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:05
Московський суд відхилив апеляцію на арешт Сущенка. ВІДЕО
Інші останні Новини російської федерації

Московський суд відхилив апеляцію на арешт журналіста "Укрінформу" Романа Сущенка.

Про це у Facebook пише журналіст Роман Цимбалюк.

"Кореспондент "Укрінформу" Роман Сущенко. Мосміськсуд, апеляція на арешт відхилена", - повідомляє він.

Це у Twitter підтверджує і адвокат Сущенка Марк Фейгін: "Скаргу на арешт відхилили. Сущенка залишили під вартою".

Пізніше в ефірі телеканалу "112 Україна" Фейгін заявив, що у Сущенка вже вичерпався ліміт посилок на жовтень.

"Весь ліміт передач на жовтень у нього (Сущенка - ред.) вичерпаний. У нього 30 кілограмів передач. У нього є теплий одяг, спортивний костюм, їжі дуже багато. Він каже, що все в порядку", - сказав Фейгін.

Міністерство закордонних справ України вже висловило протест у зв'язку з рішенням Московського міського суду відхилити апеляційну скаргу адвокатів Сущенко на його арешт і вимагає його звільнення.

"Сущенко має бути звільнений. Росія цинічно використовує наших громадян у своїх політичних цілях. Висловлюємо протест і закликаємо міжнародну спільноту посилити тиск на РФ для звільнення всіх українських політв'язнів в Росії", - написала речниця МЗС Мар'яна Беца на своїй сторінці в соцмережі Twitter.

2 жовтня члени Громадської спостережної комісії Москви виявили у СІЗО "Лефортово" співробітника агенції "Укрінформ" Сущенка, котрого Лефортовський суд Москви заарештував за звинуваченням у "шпигунстві" (стаття 276 КК РФ). Він там перебував орієнтовно з 30 вересня.

Сущенко працює в "Укрінформі" з 2002 року, власним кореспондентом агенції у Франції - з 2010-го.

3 жовтня агенція назвала затримання Сущенка "спланованою провокацією", а також повідомила про те, що сам журналіст прибув до Москви з приватним візитом, оскільки перебував у відпустці, й збирався відвідати там своїх родичів: "Наголошуємо, що Роман на момент затримання перебував у відпустці і прибув до Москви в приватних цілях. Він був затриманий у Москві в день прибуття і, з порушенням всіх міжнародних правил, про його затримання російська сторона не повідомила нікому - ні дружині, ні в дипломатичні установи, ні за місцем роботи. Про затримання Романа його дружина Анжела Сущенко, яка залишається у Франції, дізналася лише зранку в неділю, 2 жовтня, зателефонувавши родичам чоловіка після того, як він два дні не виходив на зв'язок. При цьому його родичі говорили вкрай обережно, натяками, уникаючи навіть слова "затримали".

Адвокат Микола Полозов, який спеціалізується на захисті українських політв'язнів на території РФ, кваліфікував затримання Сущенка як "викрадення".

Мінінформполітики України відразу підтвердило інформацію про затримання журналіста Сущенка. У відомстві зазначили, що юридичний відділ збирає всю необхідну інформацію щодо обставин і причин затримання. А в ФСБ стверджують, що український журналіст Сущенко нібито є "кадровим співробітником" української військової розвідки ГУР та "полковником", котрий збирав таємну інформацію про російські збройні сили та новостворену путінську "гвардію": "Порушено справу за статтею "шпигунство". В самому факті арешту у ФСБ не вбачають нічого особливого: "Звичайна робота спецслужб".

У ГУР спростували звинувачення ФСБ, зазначивши, що це "абсолютно не відповідає дійсності".

Пізніше стало відомо, що російський суд заарештував Сущенка на два місяці.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 746 | Додав: adminA | Теги: московський суд, апеляція, арешт Сущенка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]