Чт, 2024-03-28, 23:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:05
Може отримати "Оскар" американсько-британсько-український документальний фільм про Чорнобиль. ВІДЕО
Інші останні Культурні новини

Документальний фільм The Russian Woodpecker ("Російський дятел") американського режисера Чеда Грасіа увійшов до лонг-ліста претендентів на оскарівську номінацію у категорії "найкращий документальний фільм".

Фільм розповідає про версію українського художника Федора Александровича щодо причин аварії на Чорнобильській АЕС, передає Gazeta.ua. Картина створена у копродукції США, Великої Британії та України.

"Російський дятел" отримав нагороду за найкращий документальний фільм на фестивалі незалежного кіно Sundence (США). Українська прем'єра картини відбулась у рамках фестивалю документального кіно "86", що проходить у Славутичі.

За словами режисера фільму, оператор Артем Рижиков був поранений пострілами снайперів під час зйомок на Євромайдані, а його обладнання було знищено. Після цього Грасіа на краудфандинговій платформі Indiegogo провів збір коштів на його лікування та закупівлю нового обладнання.

Нагадаємо, що Україна не встигла цього року подати заявку на включення вітчизняного фільму до списку претендентів у категорії "найкращий фільм іноземною мовою". Термін, коли національні оскарівські комітети можуть подавати фільми на розгляд Американської кіно академії у цій номінації збіг 1 жовтня. Україна досі не має затвердженого Оскарівського комітету.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 825 | Додав: adminA | Теги: американсько-британсько-український, оскар, Чорнобиль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]