Чт, 2024-04-25, 17:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:27
Може стати дорогим задоволенням несмачна чашка кави
Інші останні Новини світу
Через несприятливі погодні умови у країнах-виробниках кава може подорожчати на 30-40% і навіть стати гіршою на смак, заявили експерти компанії Lionstone Investment Services.

Так, найбільші експортери арабіки (Бразилія, В'єтнам, Індонезія) переживають найсильніші за останні 15 років дощі та посуху. Бразилія наразі зібрала лише 40% врожаю всього поточного сезону.

Через неврожай та підвищення попиту на ароматні зерна з боку Китаю, Індії та Індонезії, кава вже встановила ціновий рекорд за останні 34 роки - 3 долари за фунт. Через це вартість зерен вже найближчим часом може підскочити на 30-40%.

Також викликає побоювання і те, що дощі знизять якість арабіки, бо в ній може завестися грибок і зіпсувати не тільки нинішній урожай, а й заразити майбутній.

Подальше зростання цін також буде обумовлене скороченням світових запасів кави. За даними Міжнародної кавової організації (ICO), світові запаси кави досягли мінімуму від 1960 року.

За словами експертів, ціни на каву не будуть рости лише в тому випадку, якщо рясні дощі, які прийшли до Бразилії, збережуться на деякий час.

Нагадаємо, торік світові ціни на високоякісну каву сорту арабіка досягли рекордних показників за останні 14 років. Причина - низький урожай продукту в Колумбії та Мексиці, а також побоювання зниження його виробництва в Бразилії, найбільшого постачальника кави на світові ринки.

Від початку 2011 року ціна цієї високоякісної кави збільшилася на 14% і її вартість наблизилась до найвищого показника від 1970-х років, коли ціна арабіки сягала 3,2 долара.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 961 | Додав: adminA | Теги: дорогим задоволенням, чашка кави | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]