Чт, 2024-04-18, 21:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:56
Можливість надати Україні оборонного озброєння на $47 млн у Трампа розглянуть
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Адміністрація президента Трампа може розглянути можливість надання Україні $47 млн у вигляді гранту на закупівлю американської оборонної зброї в намаганні стримувати російську агресію на сході України. Про це ABC News повідомили три співробітники Держдепартаменту.

Радник з національної безпеки генерал Герберт Макмастер отримав три варіанти озброєння українців, викладені в міжвідомчій записці, що надійшла минулого тижня до Ради національної безпеки. З них було обрано варіант надання гранту на $47 млн.

Держсекретар США Рекс Тіллерсон і міністр оборони генерал Джеймс Меттіс з червня обговорюють питання про те, як найкраще надати зброю Україні, щоб туди входили протитанкові ракети. Надання останніх вимагає схвалення президента і Конгресу.

Офіційний представник Держдепу попередив, що ця пропозиція навряд чи отримає схвалення, поки Трамп здійснює 13-денну поїздку в Азію.

Курт Волкер, спеціальний представник Держдепартаменту по Україні, поки що не підтвердив остаточне рішення.

Меттіс на зустрічі з Петром Порошенком у серпні підкреслив бажання адміністрації Трампа зміцнити зв'язки з Україною.

Він нагадав, що кілька тижнів тому США схвалили надання оборонного обладнання Україні на $175 млн. За останні кілька років сума допомоги від США склала 750 млн».

Меттіс також сказав, що військове керівництво США розглядає можливість надання Україні захисної летальної зброї – йдеться переважно про протитанкові ракета «Джавеліни».

Нагадаємо, один із конгресменів заявив, що США готові надати Україні летальну зброю.

Як повідомлялося, спецпредставник Держдепу США Курт Волкер заявив, що рішення Вашингтону щодо надання летальної зброї Україні не залежатиме від вибухів на військових складах боєприпасів у Калинівці на Вінниччині.

Раніше ми писали, що Військові в США підтримують надання Україні летальної зброї. Слово за Білим домом.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 731 | Додав: adminA | Теги: трамп, $47 млн, Україніа, оборонне озброєння | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]