Пт, 2024-03-29, 14:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:49
Музей Леоніда Утьосова з'явився в Одесі
Інші останні Культурні новини

У Одесі сьогодні, 2 вересня, відкрили музей-квартиру Леоніда Утьосова.

Урочиста церемонія, приурочена до Дня міста, відбулася у дворі будинку № 11 по провулку Утьосова (колишній Трикутний провулок), де 120 років тому народився і потім проживав в юності Леонід Утьосов, передає УНІАН.

Захід відвідали перші особи регіону і міста, діячі культури і мистецтва, численні шанувальники таланту неповторного шансоньє. Подію відвідала небога артиста - Майя Молодецька. Вона зачитала слова Ісаака Бабеля про її знаменитого родича.

Голова Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі зазначив, що ми пишаємося тим, що Леонід Утьосов жив і творив в Одесі. "Це прекрасне і величне місто. Не дивно, що саме тут так довго жила така талановита людина", - сказав голова ОДА.

Як зазначила голова Асоціації "Утьосовський дім" Наталія Олійник, Утьосов - це душа Одеси. "Немає жодного співака, хто заспівав би так багато пісень про своє рідне місто. Ми дуже довго чекали, коли з`явиться місце, де можна буде показати все, чим жив Утьосов, з ким він дружив", - сказала Олійник.

В експозиції представлені листи та особисті речі Леоніда Утьосова, збирати які допомагали одесити з різних країн. Приміщення, в якому відкрито музей-квартиру, є частиною великої квартири. У планах міської влади реконструкція та відкриття другої частини квартири. Природно, і продовження наповнення музею експонатами.

Як повідомлялося, 2 вересня Одеса святкує День міста.

Довідка

Артист естради, театру і кіно Леонід Утьосов (Лазар Вайсбейн) народився в Одесі, у березні 1895 року, помер у березні 1982 року в Москві.

Був керівником і солістом першого радянського джазового колективу - "Теа-джазу" (пізніше Державний естрадний оркестр РРФСР), з яким знявся у фільмі "Веселі хлопці" (1934). Став першим артистом естради, удостоєним звання "Народний артист СРСР".

Вислів Утьосова "Багато хто б хотіли народитися в Одесі, але не всім це вдається" стало "крилатим".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 885 | Додав: adminA | Теги: музей Леоніда Утьосова, Одеса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]