Чт, 2024-03-28, 22:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:29
Муженко - українська армія має достатній потенціал для наступальних дій
Інші останні Новини України

Українська армія має достатній потенціал і навчена для того, щоб вести як оборонні, так і наступальні дії. Про це в інтерв'ю журналу "Новое время" заявив начальник Генерального штабу Віктор Муженко. Також він висловив задоволеність тим, як проходить чергова хвиля мобілізації.

"Є, звичайно, певні проблеми, але ми знайшли шляхи їх вирішення. Поки що у нас є незначне відставання від графіка. Але ми бачимо перспективу, і ті планові показники, які ми для себе визначили, будуть виконані", - зазначив начальник Генштабу.

Водночас Віктор Муженко визнав існування проблеми ухилення від служби в армії. "Є такі проблеми, є і ті, хто ухиляється. Вони і раніше були. Але є і достатня кількість добровольців", - зазначив він.

При цьому начальник Генштабу не назвав кількості тих, хто ухиляється, пославшись на те, що хвиля мобілізації ще не завершилася. "Зараз не готовий сказати, тому що у нас залишився ще час до завершення мобілізації. Поки що ми вживаємо в тому числі і заходів адміністративного характеру, а також відкриваються кримінальні провадження", - підкреслив він.

У штабі АТО вважають, що у бойовиків немає сил для наступу

У свою чергу прес-офіцер сектору "Б" Євген Силкін заявив, що у бойовиків немає ні сил, ні засобів для повномасштабного наступу на позиції сил АТО на Донбасі, передає "5 канал".

"Я вважаю, що у них немає зараз ні сил, ні засобів, щоб йти в наступ. І що зараз спостерігається на лінії зіткнення - у них немає достатньої кількості техніки для цього", - повідомив він.

Водночас Сілкін зазначив, що, незважаючи на це, терористи здійснюють обстріл українських позицій.

На його думку, це робиться для того, щоб мирне населення збунтувалося і намагалося просити українські війська відійти.

Бойовики так званих "ДНР" і "ЛНР" мають намір спробувати отримати владу над усім Донбасом, провівши на окупованих територіях свої вибори 25 жовтня - одночасно з місцевими виборами в Україні. Про це повідомляє джерело в Адміністрації президента Петра Порошенка.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 875 | Додав: adminA | Теги: достатній потенціал, Українська армія, наступальні дії, Муженко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]