Пт, 2024-03-29, 15:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:32
Муженко - загроза для України виходить звідусіль, де є російські війська
Інші останні Новини України

Загроза масштабної російської агресії виходить не лише зі Сходу України, а й з Півночі, Південного Заходу та тимчасово окупованого Криму, де росіяни зосередили суттєві наступальні спроможності.

Про це сьогодні, 4 грудня, заявив начальник Генерального штабу-головнокомандувач Збройних сил України генерал армії України Віктор Муженко в інтерв’ю Укрінформу .

"Загроза для України виходить звідусіль, де є російські війська. Це не лише Схід. Ми можемо чекати удару від російських угруповань з Півночі, з Південного Заходу і з Півдня, з Криму, де росіяни зосередили суттєві наступальні спроможності", - заявив Муженко, коментуючи загрозливі напрямки з боку РФ.

Він додав, що в Генштабі реально оцінюють ці загрози військового характеру та прораховують ймовірні сценарії розвитку подій на випадок масштабної російської агресії: "Ці сценарії відпрацьовуються під час навчань, ми вчимося мобільній та гнучкій обороні, концентруємо зусилля на найбільш загрозливих напрямках".

Водночас, начальник Генштабу назвав головну перевагу українців. "При тому, що Російська Федерація володіє більшою кількістю зброї та людського потенціалу, у нас є ключова перевага. Ми – на своїй землі, яка буде буквально горіти під ногами окупантів", - підкреслив він.

Генерал вказав на те, що українське військо вже набагато краще, ніж раніше: "Ситуація нині докорінно відрізняється від тієї, що ми мали на початку війни вже майже три роки тому. Бойовий потенціал Збройних сил незрівнянно вищий, війська навчені і забезпечені, оснащені зброєю і сучасним зв’язком, вони набули реального досвіду бойових дій".

Крім того, в Україні зараз вже є майже 100 тисяч резервістів оперативного резерву – "солдати і офіцери, які мають військовий досвід, пройшли найскладніші випробування і вистояли під вогнем".

"Ці люди мотивовані, з бойовим досвідом, дисципліновані і мобільні. Це величезна сила", - наголосив Муженко.

Поруч з цим, наразі відбувається формування підрозділів територіальної оборони, "які, де факто, будуть знаходитися у постійній готовності до організації спротиву на випадок наступу противника". В організації такої системи враховуються кращі практики, зокрема, Прибалтійських країн.

"Все це в комплексі робить можливу агресію Російської Федерації безглуздою. Адже агресор понесе величезні втрати і не зможе контролювати території, навіть у випадку певного просування в глибину України. Військові можливості Російської Федерації великі, але не безмежні. З іншого боку, такі втрати політичному керівництву РФ доведеться пояснювати власному народу", - заявив начальник ГШ ЗС України.

Нагадаємо, сьогодні вранці повідомлялося, що окупанти на Луганському напрямку з мінометів, гранатометів різних систем, озброєння БТР та іншої стрілецької зброї обстрілювали Новоолександрівку, Кримське, Станицю Луганську і Новозванівку.

Вчора повідомлялося, що на луганському напрямку противник вів обстріл по всьому фронту, 6 українських бійців поранено.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 701 | Додав: adminA | Теги: Муженко, російські війська, загроза для України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]