Вт, 2024-03-19, 08:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:46
МВФ допоможе грошима за трьох умов: активна участь, реформи і за правилами
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Міжнародний валютний фонд готовий обговорювати з владою України можливість пом'якшення умов видачі кредиту. Про це заявила виконавчий директор МВФ Крістін Лагард на прес-конференції у Сіднеї 23 лютого, стенограму якої виклала прес-служба МВФ увечері 24 лютого на своєму сайті.

Так, відповідаючи на запитання, чи готовий МВФ піти на якісь поступки задля порятунку економіки України, Лагард зазначила:

"Перш за все Україна є членом МВФ, повноцінним членом, цілком законним членом МВФ.

По-друге, ми (МВФ) повинні мати якусь другу сторону, щоб обговорювати, так? Тому що для будь-якого обговорення потрібні двоє. МВФ з одного боку та представники країни - з другого. Така ось умова номер один", - підкреслила директор МВФ.

При цьому, за її словами, у влади України має бути економічна програма.

"(Умова) номер три - ми повинні працювати у відповідності до правил. Ми не ортодоксальні в цьому плані, але економічні реформи, які ми всі знаємо, мають бути запущені, принаймні, для того, щоб міжнародне співтовариство допомогло і підтримало країну у фінансовому плані", - повідомила Лагард.

За її словами, МВФ готовий надати допомогу Україні.

Ештон: ЄС обговорює можливість короткочасних і довгострокових кредитів для України

Верховний представник ЄС із закордонних справ Кетрін Ештон заявляє, що ЄС обговорює можливість надання Україні короткострокових і довгострокових кредитів.

"Ми активно спілкуємося з нашими партнерами, щоб виробити способи, як можна допомогти подолати економічні виклики. Зокрема, ми активно співпрацюємо з МВФ у цьому напрямі. Ми думаємо про поєднання короткострокових позик з довгостроковими кредитами", - сказала Ештон на прес-конференції у вівторок.

Верховний представник ЄС повідомила, що європейська сторона співпрацює з МВФ у питанні надання фінансової допомоги Україні.

"Що стосується спілкування з МВФ, ми з ними тісно співпрацюватимемо, але вони мають ухвалити своє рішення", - наголосила Ештон.

За її інформацією, Фонд готовий розпочати переговори з новим українським урядом з цього питання.

"Я також сподіваюся, що це допоможе отримати допомогу з інших джерел", - додала представник ЄС.

Крім того, вона наголосила на важливості реалізації інвестиційних проектів в Україні за участю Європейського інвестиційного банку і Європейського банку реконструкції та розвитку.

"Але зараз дуже важливе питання - це впровадження економічних реформ, модернізація сфер промисловості, щоб була можливість вийти на нові ринки", - наголосила леді Ештон.

Брок просить допомогти Україні якнайшвидше

Голова парламентського комітету Європейського парламенту з питань закордонних справ Елмар Брок переконаний, що міжнародне співтовариство невідкладно надасть Україні пакет фінансової допомоги, щоб "уникнути банкрутства країни", пише "Інтерфакс-Україна".

На прес-конференції у вівторок в Страсбурзі він уточнив, що згадана нею сума 20 млрд євро включає в себе 15 млрд євро від Міжнародного фінансового фонду і європейські гроші.

"Ці гроші від МВФ завжди були на столі, включаючи європейські гроші, від Європейського банку реконструкції та розвитку", - нагадав Брок.

Зазначивши, що у вівторок в Україні має бути сформовано новий уряд, який здійснюватиме необхідні реформи, глава парламентського комітету висловив впевненість, що це "зробить доступною фінансову допомогу".

"Рада ЄС та Європейська комісія мають якомога швидше прийти з фінансовим пакетом короткострокової допомоги, щоб уникнути банкрутства країни. І я вже сказав Комісії, що сьогодні в парламенті ми не будемо зволікати з тим, щоб гроші стали доступні якомога швидше", - наголосив європейський політик.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 879 | Додав: adminA | Теги: МВФ.грошима .трьох умов.реформи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]