Ср, 2024-04-17, 01:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:19
МВФ може не дати Україні грошей через проблеми з демократією
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Міжнародний валютний фонд може не дати Україні кредиту, якщо вона не дотримуватиметься демократичних принципів.

Про це заявив заступник держсекретаря США Філіп Гордон в інтерв'ю телеканалу ТВі.

"Зауважте, Міжнародний валютний фонд зазвичай фокусується на конкретних економічних показниках. Але я маю сказати, що коли країна порушує демократичні принципи, міжнародним організаціям, навіть суто фінансовим, стає нелегко таку державу підтримувати. Надто в умовах, коли багато інших країн намагаються отримати кредити МВФ", - сказав Гордон.

"Отже, навіть якщо демократія не є формальним критерієм для МВФ, я думаю, справедливо буде сказати, що міжнародне співтовариство буде менш схильним підтримувати країну, яка не дотримується демократичних принципів", - додав він.

"Коли ми говоримо, що Україні треба провести деякі зміни, перш ніж наші відносини почнуть розвиватися, то це об'єктивна необхідність. І, зрештою, якщо відносини України зі світом і Європейським Союзом не будуть розвиватися, це буде для нас дуже прикро. Але найбільше від цього втратить сама Україна", - сказав заступник держсекретаря США.

Тимчасом глава українського уряду Микола Азаров впевнений, що країна може обійтися без кредиту Міжнародного валютного фонду, однак Київ налаштований на продовження співпраці з Фондом.

Як повідомлялося в листопаді 2011 року, в 2012-му Україна за державними зобов'язаннями повинна виплатити близько 15 млрд доларів у рамках погашення наявних кредитів і відсотків за ними. Повернення боргів буде здійснюватися коштом нових кредитів, допомогу у наданні яких можуть здійснити якщо не МВФ, то Китай або Росія.

Варто зазначити, що у Заходу складається певне відчуття, що Україна та її союзники, зокрема Польща, яка під час свого головування в ЄС зробила для України більше, ніж для решти європейських країн, не використовують усіх шансів, аби встановити повноцінну демократію в країні.

Віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко прогнозує, що у разі відмови Міжнародного валютного фонду продовжити кредитування Україні українська влада буде прагнути домовитися про залучення кредитів у Китаю, Індії, Бразилії чи Росії.

Не можна не згадати, що Європейський Союз вже призупинив допомогу Україні за деякими програмами, через стан демократії в країні. Закрито фінансування програм бюджетної підтримки України обсягом понад 160 млн євро на рік. Зокрема, припинили давати кошти на реформу української державної служби.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1022 | Додав: adminA | Теги: кредити МВФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]