Вт, 2024-04-23, 21:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:13
МВФ непохитний: спочатку Київ робить що обіцяв, потім одержує гроші
Інші останні Економічні новини

Міжнародний валютний фонд (МВФ) як і раніше очікує від України виконання раніше погоджених заходів для відновлення програми кредитного співробітництва stand by, повідомив директор департаменту зовнішніх зв'язків Геррі Райс (Gerry Rice) за підсумками переговорів міністра фінансів Юрія Колобова з першим заступником керуючого директора МВФ Девідом Ліптоном.

"Пан Ліптон підтвердив, які дії необхідно зробити для того, щоб цілі програми були виконані, включаючи фіскальну консолідацію, енергетичні реформи і реформи фінансового сектора", - сказав Райс на традиційному брифінгу в штаб-квартирі МВФ в кінці цього тижня, передає "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав, що ці заходи раніше були узгоджені з українською стороною як необхідні для завершення другого перегляду програми stand by.

За його словами, Колобов та Ліптон обговорили економічну ситуацію в Україні, її найближчі перспективи та виклики, які стоять перед країною, а також результати місії Фонду, яка працювала в Україні наприкінці травня в рамках консультацій 2012 року з статтею IV статуту (зобов'язання щодо валютного режиму).

Відповідно до наявної практики, консультації в рамках IV статті статуту МВФ проводяться щорічно. Рада директорів розглядала звіт місії на засіданні 29 червня, і його зміст наразі не оголошувалася.

Голова місії МВФ Крістофер Джарвіс (Christopher Jarvis) після завершення візиту до Києва заявив, що Фонд готовий повернутися до обговорення питання фінансування України, однак лише після того, коли побачить намір влади країни продовжити відповідні реформи. Серед умов відновлення фінансування голова місії назвав підвищення цін на газ для населення, збільшення гнучкості курсу, забезпечення запланованого рівня дефіциту бюджету та вирішення низки завдань у банківському секторі.

В Україні після минулих на початку 2010 року президентських виборів і зміни уряду було вирішено припинити програму stand-by 2008 року, за якою країна отримала 11 млрд дол. У кінці липня 2010 року МВФ вирішив відновити співпрацю з Україною за новою програмою stand by на SDR10 млрд (більше 15 млрд дол).

Однак по ній Київ зміг отримати лише близько 5 млрд дол, так як з весни 2011 року нова програма була < a href="/finance/06apr2012/mvf.html">заморожена на етапі другого перегляду. Зокрема, Україна вже більше року намагається переконати МВФ виключити питання субсидування цін на природний газ для населення до завершення газових переговорів з Росією.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1013 | Додав: adminA | Теги: гроші, МВФ, Київ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]