Чт, 2024-04-25, 08:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:51
МВС запускає нові проекти і створить поліцейську академію. ВІДЕО
Інші останні Новини України

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про запуск нових проектів у реформі МВС найближчим часом. Про це він написав на сторінці в Facebook.

"Запускаємо кілька нових проектів (кроків) реформи МВС - в тому числі створення системи справді оновлених Сервісних центрів МВС по всій країні, завершення формування спецпідрозділу КОРД (Корпус оперативно-раптового дії - ред.), створення нової системи дільничних інспекторів, реформу кримінального блоку", - зазначив Аваков.

Водночас Аваков заявив, що в кожному місті є недобір у патрульну поліцію.

За його словами, причина недобору - високі стандарти і вимоги до кандидатів у патрульні.

"Навіть там, де у нас був конкурс 20 осіб на місце, ми дуже високо підняли стандарти. І це працює, оскільки відтік поліцейських за цей час - дуже низький. І це дуже правильно. Ми хочемо тримати якість", - зазначив міністр.

Аваков додав, що протягом місяця буде оголошено повторний конкурс, який буде відповідати заявленим високим стандартам і вимогам та допоможе вибрати сильних і якісних кандидатів у патрульну поліцію.

Крім того, у трьох містах Луганщини - Сєверодонецьку, Лисичанську та Рубіжному – вже почала роботу патрульна поліція. Церемонія складання присяги відбулася 22 травня у Сєверодонецьку.

До складу нової патрульної поліції увійшли 147 співробітників, з них 27 - жінки, 20 працівників поліції є учасниками бойових дій, 2 - учасниками АТО.

Обов’язки начальника Управління тимчасово виконуватиме лейтенант поліції Андрій Богуш.

Як зазначив глава МВС Арсен Аваков, наступний запуск патрульної поліції заплановано у м. Маріуполі 30 травня.

Всі новобранці поліцейської академії обов`язково спочатку служитимуть у патрульній поліції - Деканоїдзе

Всі новобранці поліцейської академії обов`язково спочатку служитимуть у патрульній поліції. Як повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України, про це глава Нацполіції Хатія Деканоїдзе заявила після церемонії запуску роботи патрульної поліції у трьох містах Луганської області.

"Ми плануємо запускати поліцейську академію. Я скажу вам один маленький секрет: всі люди, новобранці, які будуть навчатися у поліцейській академії, – вони будуть проходити через патрульну поліцію", – зазначила Деканоїдзе.

Вона також запевнила, що в нових патрульних абсолютно інший підхід, тому що вони орієнтуються на суспільство. Навіть попри критику, коли суспільство бачитиме нормальний патруль та дільничних, які зорієнтовані на людей, воно зрозуміє концепцію змін у Нацполіції.

За словами глави відомства, сьогоднішні зміни є духом реформи і концепцією побудови Національної поліції України, хоч при цьому є помилки і проблеми.

"Кожну хвилину ми ці проблеми обговорюємо. Але найголовніше, що ніхто не збирається опускати руки", – наголосила Деканоїдзе, додавши, що нині відомство має якомога швидше йти вперед і робити велику реформу у кримінальному блоці та відомчій освіті.

Раніше голова Нацполіції пообіцяла, що до червня 2016-го патрульна поліція працюватиме в 29 містах.

7 листопада 2015 року в Україні набув чинності Закон "Про Національну поліцію". Водночас Закон "Про міліцію" визнано таким, що втратив силу.

Правоохоронці вже нової структури мають право користуватися посвідченнями, печатками, логотипами та емблемами міліції та МВС України до кінця 2016 року. Також у цей період поліцейським дозволяється носіння і використання форменого обмундирування, визначеного для працівників міліції.

Усі тимчасово призначені співробітники Національної поліції пройдуть переатестацію на постійну посаду, претенденти на керівні посади і слідчі в обов'язковому порядку зазнають перевірки на поліграфі та пройдуть співбесіду.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 768 | Додав: adminA | Теги: МВС, нові проекти, поліцейська академія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]