Сб, 2024-04-20, 03:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:42
МЗС Чехії: Прага не ратифікує угоду про асоціацію з Києвом
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Міністр закордонних справ Чеської Республіки Карел Шварценберг заявляє, що його країна не збирається ратифікувати Угоду про асоціацію України з Європейським Союзом, навіть якщо вона буде узгоджена і підписана, повідомляє Deutsche Welle.

"Зараз немає. Я думаю, що в інший час так, але не зараз. Пізніше", - зазначив Шварценберг на питання, чи буде ратифіковано таку угоду.

Офіційна Прага не вважає, що на даному етапі Україна відповідає базовим політичним цінностям і правилам євроспільноти, таким як верховенство закону, демократія, розумне управління, громадянське суспільство.

За словами Шварценберга, "Україна є однією з важливих країн Європи, але вона повинна пройти весь цей важкий шлях євроінтеграції".

Також в Чехії сподіваються, що в Україні будуть створені рівні умови для всіх учасників майбутніх парламентських виборів 2012 року.

Зауважимо, що Шварценберг був серед п'яти міністрів закордонних справ країн Євросоюзу, які нещодавно опублікували відкритий лист в The New York Times щодо стану демократії в Україні.

Коментуючи цілі відкритого листа, чеський дипломат висловив надію, що стаття в його співавторстві дала "відповідний ефект і стала поштовхом для прискореного розвитку демократії в Україні".

Справи відомих українських політиків Юлії Тимошенко, Юрія Луценка і ще багатьох, які перебувають зараз за гратами в Україні, "викликають багато негативу", повідомив Шварценберг.

Він сказав, що не може коментувати судові процеси, але в той же час застеріг: "У Європейському Союзі таке враження, що судова влада в Україні працює за політичним замовленням. Це робить неможливим майбутнє членство країни в ЄС".

Раніше посол Чехії в Україні Іван Почух констатував, що процес євроінтеграції України припинений через вибірковість і політичну мотивацію судових процесів щодо колишніх членів уряду.

Нагадаємо, Україна та ЄС ведуть переговори про Угоду про асоціацію від 2007 року, і лише 19 грудня минулого року сторони заявили про завершення переговорів.

30 березня глави делегацій на переговорах України і Європейського Союзу парафували Угоду про асоціацію України з ЄС.

Водночас питання підписання документа залишається відкритим через внутрішньополітичну ситуацію в Україні та політичні процеси проти опозиції, які, на думку ЄС, мають політичне підґрунтя.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1026 | Додав: nowyny | Теги: угоду про асоціацію, Чехія, Київ, Карел Шварценберг, прага | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]