Пт, 2024-03-29, 18:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:57
МЗС Литви - не можна дозволити РФ знову відтермінувати договір про вільну торгівлю між ЄС та Україною
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Росії не можна дозволити відкласти Договір про вільну торгівлю між Україною та Євросоюзом (DCFTA).

Про це заявив віце-міністр закордонних справ Литви Андрюс Крівас, передає delfi.lt.

"На консультаціях, пов'язаних з цією угодою, не можна надавати право або важелі Росії для подальшого перенесення реалізації DCFTA або перегляду положень угоди", - заявив Крівас на восьмому форумі Європи та України, який у неділю і понеділок, 15-16 лютого, відбувся у Польщі.

Нагадаємо, Київ і Брюссель домовилися відкласти набуття чинності Договору про вільну торгівлю між ЄС та Україною до кінця 2015 року, коли Росія пригрозила запровадити імпортні тарифи на українські товари, якщо договір буде реалізований.

Росія стверджує, що цей договір зашкодить її економіці, оскільки дозволить Україні експортувати дешевші європейські продукти в Росію, де вони складуть серйозну цінову конкуренцію місцевої продукції.

Президент України Петро Порошенко, президент Франції Франсуа Олланд, канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Росії Володимир Путін висловили підтримку тристоронніх переговорів між ЄС, Україною і Росією у вирішенні питань реалізації договору про вільну торгівлю. Це було заявлено в декларації, ухваленій минулого тижня за результатами переговорів про перемир'я на сході України.

У червні минулого року лідери ЄС підписали договори про асоціативне членство з Україною, Грузією і Молдовою. Москва їх засудила, стверджуючи, що підписання цих документів шкодить її економічним інтересам і є вторгненням в її традиційну зону впливу.

Раніше Росія закликала Брюссель розпочати переговори про створення зони вільної торгівлі з ЄАЕС "незважаючи на кризу в Україні".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 813 | Додав: adminA | Теги: МЗС Литви, договір про вільну торгівлю між ЄС , РФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]