Пт, 2024-04-19, 22:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:59
МЗС - провокативні дії РФ в Чорному та Азовському морях перейшли межу. Заява
Інші останні Надзвичайні новини

Провокативні дії РФ в Чорному та Азовському морях перейшли межу - МЗС
Заява

Провокативні дії з боку РФ в Чорному та Азовському морях перейшли межу і стали вже агресивними.

Таку заяву МЗС України розмістило на сайті відомства.

"Кораблі Російської Федерації у порушення свободи навігації неправомірно застосували силу по відношенню до кораблів ВМС ЗС України. Ми розцінюємо такі агресивні дії як порушення норм Статуту ООН, Конвенції ООН з морського права", - ідеться у повідомленні.

МЗС України обіцяє здійснити всі належні заходи дипломатичного та міжнародно-правового реагування та інформувати партнерів про агресивні дії Росії в Азовському морі.

"Такі дії несуть в собі загрозу безпеці всіх держав Чорноморського регіону, а отже вимагають чіткої реакції міжнародного співтовариства", - наголосили у МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, в Азовському морі російський прикордонний корабель "Дон" протаранив рейдовий буксир українських Військово-морських сил, в результаті чого пошкоджено головний двигун корабля, обшивку та леєрне огородження, втрачено рятувальний плотик.

Корабельна група ВМС ЗС України продовжує перехід до порту Маріуполь, незважаючи на протидію РФ. Свобода судноплавства гарантована міжнародним законодавством. Дотримуючись норм міжнародного морського права малі броньовані артилерійські катери ВМС ЗС України «Бердянськ» і «Нікополь», рейдовий буксир «Яни Капу» продовжують виконання поставлених завдань у морі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 772 | Додав: adminA | Теги: провокативні дії РФ, МЗС, чорне, Азовське моря, Заява | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]