Пт, 2024-04-19, 21:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:01
МЗС - Україна не дає підстав для призупинення безвізу з ЄС
Інші останні Туристичні новини

Є кілька критеріїв, за якими ЄС може призупинити дію безвізового режиму з Україною, і наша країна поки не дає підстав для цього кроку Брюсселя.

Про це в інтерв’ю "Європейській правді" заявив директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев.

"За всіма міграційними критеріями Україна не дає підстав говорити, що безвізовий режим буде призупинено", - заявив він.

Зокрема, директор Консульської служби МЗС зазначив, що за час дії безвізу не спостерігалося зростання випадків відмови у в’їзді на кордоні, зростання кількості нелегалів на території ЄС, а також збільшення кількості прохачів притулку з України.

"Наступний критерій – зниження рівня співпраці країни з ЄС у сфері реадмісії, тут у нас теж порядок. Ще один тригер – зростання ризиків громадському порядку або внутрішній безпеці держави-члена, зокрема, істотне зростання кількості тяжких злочинів або терористичних злочинів у третій країні, тобто в нашому випадку – в Україні. Тут, сподіваюся, також загроз не буде", - зазначив Погорельцев.

Водночас він згадав про останній критерій - відхід третьої держави від критеріїв, внаслідок виконання яких було запроваджено безвізовий режим.

Щодо цього раніше повідомлялося, що ЄС незадоволений українським законопроектом про антикорупційний суд, але ризиків призупинення безвізового режиму немає.

Під час обговорення механізму призупинення безвізових режимів з третіми країнами у січні дипломати ЄС висловили занепокоєння щодо Грузії та Албанії, однак і щодо них ризиків призупинення безвізу немає.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 700 | Додав: adminA | Теги: ЄС, україна, МЗС, безвіз | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]