Пт, 2024-04-19, 21:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:16
МЗС: Українці не зобов'язані віддавати паспорти під час круїзів
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Громадяни України не зобов'язані віддавати свої паспорти під час круїзів. Про це повідомило МЗС. "Витребування паспортів у громадян України, які перебувають у круїзі, не передбачено жодними міжнародними документами", - роз"яснює прес-секретар МЗС України Олександр Дикусаров.

Разом з тим, за його словами, деякі круїзні судна забирають паспорти в іноземних туристів. В ситуації з судном Costa Conсordia ініціатором цього виступив капітан. "Мотиви і мета таких дій для нас в кінцевому результаті незрозумілі. Тобто, тут треба розбиратися ... наші громадяни мають повне право не здавати паспорти", - наголосив Дикусаров.
Речник МЗС нагадав, що під час круїзу Costa Conсordia були зібрані паспорти у українців і громадян інших пострадянських країн. Нагадаємо, на круїзному судні, що затонуло біля італійського узбережжя, перебували 45 українців. Під час катастрофи вони втратили паспорти, передає Интерфакс-Украина.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1126 | Додав: nowyny | Теги: громадяни України, паспорти, круїз | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]