Пт, 2024-04-19, 00:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:35
МЗС: усі члени ЄС хочуть "безвізу" для України
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Міністр закордонних справ Павло Клімкін сподівається, що Україна отримає безвізовий режим з країнами Європейського Союзу в жовтні або листопаді.

"Дуже сподіваюся, що рішення буде прийнято або в жовтні, або в листопаді", - сказав Клімкін в ефірі телеканалу "Інтер" увечері в неділю.

За словами Клімкіна, всі країни ЄС підтримують надання Україні безвізового режиму.

"Я хочу ще раз заявити, причому заявити в ефірі - зараз немає жодної країни Європейського Союзу, яка б не підтримувала безвізовий режим. Проблема полягає тільки в тому, що Європейський парламент обговорює механізм фіксації міграційних ризиків і реагування на них", - сказав Клімкін.

Він також повідомив, що Київ наступного тижня відвідають не тільки міністри закордонних справ Німеччини і Франції, а й їхні колеги з Великобританії і Данії.

"Якраз 14 (вересня) у нас будуть не тільки Штайнмаєр (міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр) і Еро (міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро), а також Борис Джонсон (міністр закордонних справ Великобританії) і їхній данський колега (Крістіан Єнсен), тобто кількість міністрів буде більшою", - повідомив Клімкін.

Він підкреслив, що Штайнмаєр приїжджає в Україну не тільки як міністр закордонних справ Німеччини, а й як діючий голова ОБСЄ.

Як зазначив Клімкін, він обговорював зі Штайнмаєром у Берліні, що можна зробити, щоб повернутися до переговорів у "нормандському форматі", як змусити Росію виконувати мінські домовленості і "як допомогти практично ОБСЄ встановити ефективний моніторинг за тим, що відбувається на Донбасі і в перспективі за ділянкою українсько-російського кордону, яка не під нашим контролем".

Нагадаємо, 5 вересня на засіданні Комітету громадянських свобод і внутрішніх справ заслухали промовця з українського питання, яка рекомендувала затвердити пропозицію про внесення України до списку країн, з якими ЄС запроваджує безвізовий режим. Заступник глави МЗС України Олена Зеркаль позитивно оцінила засідання комітету Європарламенту щодо безвізового режиму для України.

Зазначимо, президент України Петро Порошенко не сумнівається, що восени Європейський Союз ухвалить рішення про надання Україні безвізового режиму.

В ЄС раніше також висловили готовність посилити свою підтримку для вирішення конфлікту на сході України. Як заявила високий представник Європейського Союзу з питань спільної зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні, міністри закордонних справ Франції і Німеччини інформували про перебіг подій щодо виконання Мінських домовленостей останнім часом. "Разом ми обговорили, як ЄС може далі підтримувати більш помітним, але й постійним чином, як Нормандський формат, так і різні роботи, які проводяться спеціально в рамках ОБСЄ", - підкреслила вона.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 823 | Додав: adminA | Теги: усі члени ЄС, україна, безвіз, МЗС | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]