Ср, 2024-04-24, 22:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:02
На 20-тисячний мітинг біля Київради направлять спецпідорзділи МВС
Інші останні Політичні новини
Міліція Києва чекає 19 серпня 20-тисячний мітинг біля Київради і обіцяє взяти його під посилену охорону, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ з посиланням на прес-службу столичного управління МВС.

"Згідно з поданими до КМДА заявками, орієнтовно в заходах візьмуть участь близько 20 тисяч громадян", - зазначили у відомстві і повідомили, що підготували "відповідні розрахунки сил і засобів у достатній кількості для охорони громадського порядку".

МВС нагадало учасникам запланованих акцій, що вони зобов'язані дотримуватися громадського порядку, виконувати всі законні вимоги працівників міліції та інших посадових осіб, які здійснюють функції щодо дотримання порядку.

"Учасникам заходів забороняється мати при собі зброю та інші засоби, призначені для фізичного ушкодження, а також вибухові, займисті, отруйні та інші небезпечні речовини, засоби наглядної агітації, які принижують честь і гідність інших осіб", - нагадали в МВС.

Крім того, правоохоронці звернули увагу на неприпустимість "нанесення матеріального збитку адміністративним будівлям або приміщенням" і попередили, що порушники понесуть відповідальність згідно з чинним законодавством.

Нагадаємо, 16 серпня активістам Ігореві Луценку і Єгору Соболєву дали по п'ять діб за акцію в Київраді. Їм інкримінували злісну непокору міліції та дрібне хуліганство.

Як відомо, обрана у травні 2008 року Київрада VI скликання, яка відпрацювала свій 5-річний термін, з 2 червня є нелегітимною.

11 липня у Києві кілька сотень людей під прапорами опозиційних сил, а також незалежні активісти протестували проти нелегітимного, на їхню думку, засідання Київради.

Також представники партій "Батьківщина", "УДАР" і "Свобода" заблокували трибуну Київради. У зв’язку з блокуванням Герега закрила сесію Київради. Фактично сесія не відбулась.

Довідка

30 травня Конституційний Суд України оприлюднив рішення, за яким наступні вибори до місцевих рад, нинішній склад яких був обраний на позачергових виборах, а також вибори сільських, селищних та міських голів, чиї безпосередні попередники були обрані на позачергових виборах, відбудуться одночасно на всій території України в останню неділю жовтня п'ятого року повноважень рад та сільських, селищних, а також міських голів, обраних на чергових виборах 31 жовтня 2010 року.

Законодавчо визначений чотирирічний термін повноважень депутатів Київської міськради закінчився 2 червня 2013 р. Однак, щоб провести вибори депутатів наступного скликання, потрібно рішення Верховної Ради України.

У Верховній Раді було зареєстровано проект постанови №2175а, ініційований народними депутатами від "Батьківщини", яким пропонується призначити вибори мера Києва і депутатів Київради на 27 жовтня 2013 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1030 | Додав: adminA | Теги: спецпідорзділи МВС, 20-тисячний мітинг, Київради | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]