Чт, 2024-03-28, 21:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:28
На альтернативне паливо переводить підприємства Мінагрополітики
Інші останні Економічні новини

Міністерством аграрної політики та продовольства України вживаються заходи щодо зменшення споживання природного газу сільськогосподарськими підприємствами. Зокрема, шляхом заміщення його мазутом, пелетами, біогазом, заміни газових котлів на електричні, модернізації обладнання, проведення планово-попереджувальних ремонтів тощо. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

У 2014 році майже половина підприємств АПК використовувала для сушіння зерна котельно-пічне паливо, відходи сільгоспвиробництва та електрообігрів, а також системи автономного газопостачання на основі скрапленого газу (пропан-бутан).

Зокрема, у Державній продовольчо-зерновій компанії України з наявних 184 сушарок у поточному році на газі працювало лише 75, на дизпаливі або пічному паливі — 103, а на скрапленому газі – 6.

Крім того, повідомляють в міністерстві, проводиться додаткове утеплення у тепличних господарствах. Для опалення побутових приміщень у зимовий період значна кількість підприємств та установ АПК встановили котли для використання твердого біопалива.

На 14 олієдобувних підприємствах спалюють лушпиння соняшнику у спеціально переобладнаних парових котлах. Так, за 9 місяців 2014 року спалено 0,720 млн. тонн лушпиння, що дозволило зекономити до 360 млн. куб. м природного газу.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 850 | Додав: adminA | Теги: альтернативне паливо, Мінагрополітики, підприємства | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]