Чт, 2024-03-28, 14:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:27
На аукціонах Нацбанк скоротив обсяг купівлі іноземної валюти
Інші останні Економічні новини

Національний банк України в ході валютного аукціону 23 жовтня скоротив обсяг купівлі іноземної валюти, задовольнив лише 32% заявок і купив 2,2 млн дол. за середнім курсом 21,60 грн за дол. США.

Про це повідомив заступник голови НБУ Олег Чурій, передає "РБК-Україна".

"Сьогодні, 23 жовтня 2015 року, середньозважений курс гривні по операціях на міжбанківському ринку становив 22,57 грн за долар США. Загальний обсяг купівлі та продажу іноземної валюти на міжбанківському ринку становив 445,33 млн доларів США. Національний банк України скоротив обсяг купівлі іноземної валюти через валютні аукціони. Під час аукціону 23 жовтня регулятор задовольнив лише 32% заяв і купив 2,2 млн доларів США за середнім курсом 21,60 гривень за долар США. Це найменший обсяг покупки з початку проведення аукціонів", - зазначив Чурій.

За його словами, сьогодні комерційні банки не зверталися до НБУ із заявками на купівлю іноземної валюти.

"В цілому на поточному тижні середньоденний курс гривні на міжбанківському ринку коливався в діапазоні 21,52-22,62 гривень за долар США. Таким чином, коливання курсу відбувалися в діапазоні 21-23 гривень за долар США, в якому ринок знаходиться в протягом останніх декількох місяців", - додав Чурій.

Зазначимо, раніше акціонер групи компаній "КВВ Груп" Євген Казьмін висловив думку, що коливання валютного курсу - результат передвиборчого ажіотажу і виплат вкладникам збанкрутілих банків.

Нагадаємо, НБУ зняв обмеження на продаж валюти українцями.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 835 | Додав: adminA | Теги: обсяг купівлі іноземної валюти, Нацбанк, аукціони | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]