Чт, 2024-04-25, 10:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:18
На Авакова готували замах. Організатора спіймали
Інші останні Кримінальні новини

Служба безпеки України спільно з військовою прокуратурою попередили вбивство міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова і низку інших замовних вбивств у Києві та Харкові.

Про це в п'ятницю 11 вересня повідомили у прес-центрі СБУ.

Також повідомляється, що в Харкові був затриманий керівник батальйону "Слобожанщина" - один з організаторів групи, яка готувала вбивства високопоставлених чиновників міліції, нардепа, волонтерів та бізнесменів.

У наслідок спецоперації, правоохоронці викрили злочинну групу, яка готувала вбивства високопосадовців міліції, народного депутата, волонтерів та бізнесменів. У Харкові сьогодні затримано одного з організаторів групи – керівника батальйону "Слобожанщина", - йдеться в повідомленні спецслужби.

Тривають слідчі дії у рамках кримінального провадження, відкритого за ст.115 КК України, проводяться обшуки за місцям дислокації підрозділу підозрюваного та за місцем його проживання.

Командиром спеціального батальйону патрульної служби міліції "Слобожанщина" є Андрій Янголенко.

Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення "Слобожанщина" був створений в Харкові квітні 2014 року. У червні батальйон був відправлений у зону АТО, де ніс службу у адмінкордонів Донецької та Луганської областей. З січня 2015 року також брав участь в охороні об'єктів і патрулюванні Харкова.

Янголенко в серпні 2014 року був нагороджений медаллю "За військову службу Україні".

6 березня 2015 року в Харкові вибухнув автомобіль Volkswagen Transporter Янголенка, постраждали він і його дружина; вони були госпіталізовані у важкому стані. Поруч з автомобілем була знайдена нерозірвана міна. Прокуратура кваліфікувала вибух, як посягання на життя співробітника правоохоронного органу (ст. 348 КК України).

Як повідомляє УНІАН з посиланням на поінформоване джерело в органах прокуратури, окрім Авакова зловмисники мали намір ліквідувати народного депутата, командира батальйону "Азов" Андрія Білецького.

Нагадаємо, минулого разу на життя голови МВС Авакова було скоєно замах в липні минулого року. Як повідомлялося раніше, вбити міністра намагалися в зоні проведення антитерористичної операції.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 864 | Додав: adminA | Теги: організатора спіймали, аваков, Замах | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]