Ср, 2024-04-24, 05:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:16
На банківську таємницю ЄС продовжує атаку . Про нові заходи оголосили Люксембург, Німеччина та Сінгапур
Інші останні Новини світу
З 2015 року Люксембург почне обмінюватися з іншими країнами ЄС інформацією про власників рахунків у місцевих банках. Про це заявив прем'єр-міністр Люксембургу Жан-Клод Юнкер, передають "Ведомости".

"Ми можемо без великих збитків запровадити автоматичний обмін інформацією з 1 січня 2015 року, - заявив прем'єр. - Ми змінили свою позицію не через тиск ЄС, а тому що американці не залишають нам вибору".

"Американці займаються фінансовим бізнесом тільки з тими країнами, які погоджуються на автоматичний обмін інформацією", - зазначив він.

Президент Франції Франсуа Олланд обіцяє "викорінити" податкові гавані "в Європі і в усьому світі".

Він має намір вести "безжальну боротьбу зі свавіллям у сфері грошей, жадібності і таємних фінансів".

За оцінкою McKinsey, через заходи, спрямовані на ослаблення банківської таємниці, в 2008-2012 роках активи під управлінням підрозділів private banking і офшорних структур в Західній Європі скоротилися на 2%, а в Азії збільшилися на 15% - до 8 трлн доларів.

Загальний обсяг коштів, які заможні громадяни зберігають в офшорах, в 2010 році становив 32 трлн доларів (дані Tax Justice Network).

Раніше також повідомлялось, що ЄС посилив заходи боротьби з виведенням коштів з-під оподатковування багатими інвесторами, включно з партнерами приватних інвесткомпаній і хеджевих фондів.

Згідно із повідомленням, ЄС зобов'язав усі 27 держав-членів розкривати конфіденційну інформацію про інвестиційні доходи та приріст капіталу фізичних осіб.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1027 | Додав: adminA | Теги: Німеччина та Сінгапур, банківська таємниця, ЄС, Люксембург, Атака | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]