Чт, 2024-04-25, 22:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:32
На базі держпідприємства "Антонов" Укроборонпром створив Українську авіабудівну корпорацію
Інші останні Економічні новини

  Державний концерн "Укроборонпром" створив у своїй структурі Українську авіабудівну корпорацію, об`єднавши таким чином всі авіабудівні підприємства країни в єдиний літакобудівний кластер. Про це йдеться в повідомленні держконцерну, опублікованому на корпоративному веб-сайті.

Як зазначається, базовим підприємством корпорації стане держпідприємство "Антонов". Крім того, до корпорації увійшли профільні науково-дослідні інститути, держпідприємство "Новатор", Харківський машинобудівний завод "ФЕД", Харківське агрегатне конструкторське бюро, завод "Маяк".

В Укроборонпромі наголошують, що формування такого кластеру - це передовий досвід, успішно реалізований світовими літакобудівними гігантами Boeing і Airbus. Український кластер буде також побудований за загальноприйнятою світовою схемою і буде відкритим для інших підприємств будь-якої форми власності.

Генеральний директор Укроборонпрому Роман Романов, коментуючи ухвалене рішення, підкреслив, що кластер дозволить зробити український авіапром єдиним потужним механізмом з чіткою координацією розвитку і дасть можливість інтегруватися в світовий ринок шляхом впровадження міжнародних стандартів виробництва та управління. Крім того, це прискорить процес імпортозаміщення і дасть новий поштовх науково-технічного розвитку держави в цілому.

"Ми отримаємо позитивний економічний ефект за рахунок об'єднання виробничих потужностей підприємств - учасників корпорації та зменшення рівнів управління і дублюючих службах", - цитує Романова прес-служба Укроборонпрому.

Як відзначили в держконцерні, кластер дозволить впровадити єдині механізми планування серійного виробництва, створити єдиний центр закупівель матеріалів і комплектуючих, об'єднати маркетинг продукції та забезпечити продажу.

Пізніше в прес-службі держпідприємства "Антонов", як базовому підприємстві авіабудівного кластера, повідомили, що керівником Ради директорів Української авіабудівної корпорації стане екс-президент "Антонова" Михайло Гвоздьов.

"Антонов" змінив керівника, підприємство очолив його колишній віце-президент Коцюба

Державне підприємство "Антонов", на базі якого буде сформовано український літакобудівний кластер, що об`єднує всі авіабудівні підприємства країни, змінило керівника. Як повідомили в прес-службі "Антонова", новим президентом компанії став Олександр Коцюба, який раніше обіймав посаду першого віце-президента.

Призначення оформлено спеціальним наказом держконцерну "Укроборонпром", який курирує роботу ДП "Антонов".

Коментуючи своє призначення, Коцюба наголосив, що у своїй роботі дотримуватиметься принципів засновника компанії Олега Антонова.

"Колектив - наша головна цінність. Сьогодні закладено основу розвитку ДП "Антонов", і ми ставимо собі за мету досягти гідних результатів у збереженні потенціалу вітчизняного авіабудування. Успіх "Антонова" - це успіх всієї української держави", - цитує Коцюбу прес-служба підприємства.

Нагадаємо, наприкінці березня 2015 року Кабмін передав держпідприємство "Антонов" до складу концерну "Укроборонпром". У той же час Генеральна прокуратура повідомила про те, що розслідується кримінальна справа за фактом розтрати майже півмільярда гривень керівництвом концерну "Антонов".

"Антонов" в I кварталі 2015 року збільшив чистий прибуток майже у 8 разів - до 330 млн грн, а за підсумками 2014-го незначно збільшив чистий прибуток порівняно з 2013 роком - до 39,3 млн грн, а в квітні цього року концерн представив новий літак Ан-178, який у травні здійснив свій перший політ.

Довідка

Держпідприємство "Антонов" - єдиний в Україні виробник транспортних, пасажирських літаків і літаків спеціального призначення. З-поміж найвідоміших розробок підприємства - літаки Ан-32, Ан-148, Ан-158, Ан-74, Ан-124, Ан-70 і Ан-225.

Державний концерн "Укроборонпром" створений в 2010 році з метою забезпечення ефективного функціонування та управління суб'єктами господарювання державного сектору економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової і спеціальної техніки та боєприпасів і беруть участь у військово-технічному співробітництві. До складу концерну входить 134 підприємства ОПК України.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 902 | Додав: adminA | Теги: база держпідприємство Антонов, Українська авіабудівна корпорація, Укроборонпром | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]