Пт, 2024-03-29, 15:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:01
На базу пропутінських байкерів у Словаччині Кіска хоче негайної реакції
Інші останні Новини світу

Кіска хоче негайної реакції на базу пропутінських байкерів у Словаччині

Президент Словаччини Андрей Кіска закликає владу країни знайти механізми для запобігання можливим протиправним діям з боку словацької гілки клубу "Нічні вовки" - російської націоналістичної байкерської банди, близької до президента Владіміра Путіна.

Про це йдеться у заяві на сайті президента.

Кіска нагадав, що російське об’єднання байкерів "Нічні вовки" поруч зі спеціальними підрозділами російської армії взяло участь у військових операціях в Криму.

"Нічні вовки" є інструментом режиму, який займається відторгненням територій сусідньої країни – анексією частини України, що суперечить міжнародному праву", – сказав словацький президент, підкресливши при цьому, що Братислава не визнала і не визнає анексію Криму.

"Діяльність байкерської банди є очевидним ризиком для безпеки країни. Заснування так званого "європейського представництва" "Нічних вовків" у Словаччині водночас є насмішкою над офіційною позицією Словацької республіки щодо анексії Криму і російської політики", - зазначив Кіска.

Він просить уряд країни сформувати необхідні умови для "дієвого втручання проти діяльності сумнівних об’єднань", які ширяться країною.

"Гадаю, що чекати, коли об’єднання, яке служить чужій країні, розпочне на терені Словацької республіки порушувати закон, є убогою стратегією безпеки", – наголосив у своєму виступі президент Словаччини.

Словацький підрозділ "Нічних вовків" створив осередок біля Братислави, де розміщені старі танки та броньовики. Російський уряд називає його "європейською штаб-квартирою" "Нічних вовків".

Російські байкери перебувають під санкціями США, вони обвинувачені у наданні військової допомоги проросійським бойовикам в Україні.

Територія бази належить Йозефу Гамбалеку - лідеру словацького підрозділу "Нічних вовків". Він каже, що хоче відкрити тут військовий музей. Йозеф Гамбалек бував у Росії, за повідомленнями ЗМІ, особисто знайомий з російськими байкерами.

Міністерство оборони Словаччини заявило, що займеться вивченням правових основ діяльності клубу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 706 | Додав: adminA | Теги: база пропутінських байкерів, Кіска, Реакція, Словаччина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]