Вт, 2024-04-16, 23:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:40
На блошиному ринку американка купила пейзаж пензля Ренуара за 50 доларів
Інші останні Новини світу
Відвідувачка блошиного ринку в США заплатила кілька доларів за картину, яка, як з'ясувалося пізніше, належить пензлю французького імпресіоніста П'єра Огюста Ренуара, передає Lenta.ru.

Мешканка Долини Шенанду у штаті Вірджинія придбала картину в комплекті з лялькою і пластмасовою коровою півтора року тому.

Усі ці речі лежали в одній коробці і коштували начебто сім доларів (за даними BBC News, ціна становила близько 50 доларів).

Як зізналася покупниця, їй найбільше сподобалася рамка картини, а зображення вона планувала вийняти. Нічого зі вмісту коробки зрештою не знадобилося, і нещодавно жінка вирішила викинути непотрібні речі. Перед цим вона за порадою своєї матері віднесла картину на оцінку.

В аукціонному домі Potomack Company, куди жінка принесла полотно, їй повідомили, що вона, найпевніше, купила "Пейзаж на березі Сени" (Paysage Bords de Seine) пензля Ренуара, написаний приблизно у 1879 році.

Оцінювач аукціонного дому пояснив, що полотно відразу ж здалося йому цінним. Він знайшов назву картини на її зворотному боці, а потім відшукав полотно з такою самою назвою в каталозі робіт Ренуара. Пізніше оцінювач перевірив свою здогадку у Національній галереї мистецтва у Вашингтоні, а також проконсультувався з експертом з творчості Ренуара.

Жінка, яка купила роботу Ренуара, побажала зберегти своє ім'я у таємниці і воліла виставити полотно на продаж. За картину планують виручити щонайменше сто тисяч доларів.

Як припускають фахівці, полотно "Пейзаж на березі Сени" потрапило до США у 1926 році разом із колекціонером картин Ренуара Гербертом Меєм (Herbert May). Як саме картина виявилася на блошиному ринку, невідомо.

Нагадаємо, що від 2 вересня до 28 жовтня у Національному художньому музеї України на виставці "Нормандія у живопису" вперше за роки незалежності України будуть показані твори Клода Моне, Теодора Жеріко, Каміля Коро, Огюста Ренуара.

Раніше британський бізнесмен Енді Філдс на благодійному розпродажі в Лас-Вегасі придбав за 5 доларів невідомий раніше малюнок культового американського художника Енді Ворхола, вартість якого оцінюється сумою, яка перевищує 2 млн доларів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1029 | Додав: adminA | Теги: Американка, пейзаж, блошиному ринку, 50 доларів, Ренуара | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]