Чт, 2024-04-25, 20:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:39
На Буковині відновлять кінофестиваль імені Івана Миколайчука
Інші останні Культурні новини
У Чернівецькій області відновлять кінофестиваль імені Івана Миколайчука, який востаннє проходив 20 років тому. Про це на святкуванні 71-ї річниці з дня народження кіномитця заявив голова ОДА Михайло Папієв, повідомляє ZIK.

"Знаю, 20 років тому в Україні відбувся перший кінофестиваль імені Івана Миколайчука. Вважаю, що такий фестиваль в нашій країні має бути. Принаймні, я для цього все зроблю. І мрію, щоб цей фестиваль проходив на Івановій землі, у нього вдома, на Буковині, - сказав Папієв. - Видатний, талановитий актор і режисер досі живе з нами, в кожному з нас - своєю правдою, своїм словом, своєю внутрішньою красою".

Крім того, 15 червня в селі Чортория Кіцманського району Чернівецької області на батьківщині Івана Миколайчука відбувся етнофестиваль "На гостину до Івана".

А ось 27-29 липня у рідному селі Івана Франка Нагуєвичах, відбудеться "Франко Фест". За словами організаторів, мета фестивалю – усунення стереотипних поглядів та створення якісно нового іміджу Франка, як одного з найкращих і найпрогресивніших українців, популяризація та поширення такого іміджу, актуалізація ідей поета та поширення їх серед молоді України.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1005 | Додав: adminA | Теги: Буковині, кінофестиваль імені Івана Миколайчу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]