Пт, 2024-03-29, 08:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:11
На Чемпіонаті світу з легкої атлетики українська збірна завоювала 5 медалей
Інші останні Спортивні новини

У Калі (Колумбія) завершився Чемпіонат світу з легкої атлетики серед юнаків і дівчат, де збірна України завоювала 5 медалей і посіла 11-е місце у загальнокомандному заліку.

В активі юних українських легкоатлетів - одна золота, три срібні та одна бронзова нагороди, повідомляє прес-служба Федерації легкої атлетики України, передає УНІАН.

Переможцем турніру у метанні молота з рекордом чемпіонатів став Гліб Піскунов, кинувши снаряд на 84,91 м. У цьому ж виді програми його товариш по команді Михайло Гаврилюк завоював срібну медаль з особистим рекордом - 78,93 м.

Дмитро Нікітін став срібним призером у стрибках у висоту, повторивши у першій же спробі особистий рекорд - 2,18 м. У підсумковому протоколі він поступився лише Стефано Соттіле (Італія) – 2,20 м.

Владислав Малихін у стрибках з жердиною подолав планку з рекордом юнацьких першостей світу на висоті 5,30 м, але поступився переможцю зі Швеції Арманду Дюплантису за кількістю спроб і став володарем срібної медалі. Шведу підкорилася ця висота з першої спроби, а українцеві – з другої.

Аліна Шух виграла бронзу в семиборстві з результатом 5896 очок. Її випередили Жеральдін Ракштуль (Швейцарія) – 6037, і Сара Лаггер (Австрія) – 5992.

У загальнокомандному заліку українці посіли 11-е місце (1-3-1). Перемогла збірна США (8-5-6), другою стала команда Кенії (5-4-4), третьою – збірна Японії (3-1-1). За загальною кількістю медалей українці розділили 5-6-е місця з командою ПАР (по 5). Найбільше медалей завоювали американці (19), другі – кенійці (13), треті – ефіопи (8).

9-й юнацький чемпіонат світу з легкої атлетики проходив у Калі з 15 по 19 липня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 851 | Додав: adminA | Теги: 5 медалей, легка атлетика, українська збірна, чемпіонат світу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]