Пт, 2024-04-19, 11:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:05
На Чернігівщині громада села Ковпита перейшла в ПЦУ
Інші останні Релігійні новини

церква села Ковпита На Чернігівщині громада Української православної церкви Московського патріархату села Ковпита Чернігівського району прийняла рішення про перехід до складу Православної церкви України. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив громадський активіст Олександр Ясенчук.

"Відбулися збори в селі Ковпита Чернігівського району – з присутніх 75 осіб, 65 – підтримали перехід до української церкви, 7 – виступили проти, 3 – утрималися", – повідомив він.

За словами громадського активіста, 40 осіб з сусіднього села Жідінічі, які прийшли на голосуванні, зібрали і передали підписи присутньому священику ПЦУ Євгену Орді і представнику районної влади Володимиру Поліщуку, заявивши про бажання теж мати в своєму селі парафію ПЦУ. громада села перейшла в ПЦУ

На Волині вже 16-та парафія Московського патріархату перейшла в ПЦУ. Відповідне рішення прийняла церковна громада села Коршів Луцького району. Створення ініціативної групи та збір підписів пройшли мирно і без будь-яких провокацій.

Крім того, згідно з останніми даними, за кількістю переходів громад до нової церкви України лідирує Вінницька область. За – проголосували майже тридцять парафій. Також активно в Православну церкву України переходять громади центральної, західної та південної України.

Нагадаємо, 6 січня 2019 року в Стамбулі на Фанарі в храмі Святого Георгія вселенський патріарх Варфоломій вручив підписаний 5 січня Томос для Православної церкви України. Документ з рук вселенського патріарха в процесі спільного богослужіння отримав предстоятель ПЦУ Епіфаній.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 1040 | Додав: abel | Теги: православні, чернігів, громада, Ковпита, Церква, ПЦУ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]