Пт, 2024-04-19, 23:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:32
На честь Анни Київської, дочки Ярослава Мудрого у Парижі відбулися святкові заходи
Інші останні Українці в світі

Цьогорічні святкування на честь Анни Київської розпочалися конференцією про Анну Ярославну в 17-му районі Парижа та концертом українського хору з Канади (Торонто) «Веснівка» в кафедрі Святого Володимира Великого, інформує сайт УГКЦ.

Численна українська громада вшанувала у Санлісі Анну Київську – просвітительку, фундаторку абатства Святого Вінсента. У самому Санлісі, що був резиденцією королівського подружжя, і сьогодні стоїть каплиця ХІ століття, збудована Анною Ярославною, на честь народження первістка Філіпа (Пилипа) та скульптуру королеви перед входом, на якій прочитується напис: «Анна Київська, французька королева, засновниця собору в 1060 році».

Відбулася Літургія в придбаній українцями церкві Святих Бориса і Гліба. У центрі міста, біля пам’ятника княжній Анні, відбулася урочиста частина з привітаннями для української громади і гостей, а також традиційне покладання квітів до пам’ятника Анні Київській та до меморіальної стели жертвам Голодомору, що знаходиться поряд.

У святкових заходах взяли участь сотні людей, серед яких були представники від українського посольства у Франції і від мерії міста Санліс, керівники франко-українських асоціацій та інших установ. У капличці Святого Вінсента відбулося святкове Богослужіння.
 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 1008 | Додав: adminA | Теги: Парижі, дочки Ярослава Мудрого, честь Анни Київської, святкові заходи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]