Чт, 2024-04-25, 15:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:20
На честь Небесної Сотні проведуть "Пелюсткову ходу"
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Український інститут національної пам'яті закликає впорядкувати меморіальні місця загибелі Героїв Небесної Сотні напередодні других роковин масових розстрілів на Майдані.

Про це повідомляється на сторінці УІНП у Facebook.

"Запрошуємо 17 лютого, в середу, о 13.00 на громадське прибирання меморіальних місць загибелі Героїв Небесної Сотні. Збір на початку алеї Небесної Сотні. Закликаємо також впорядковувати могили і меморіальні місця загиблих під час Революції Гідності у їхніх рідних містах і селах. Пам'ятати і вшановувати загиблих - це запорука того, що ми лишатимемося гідними їхньої великої жертви - життів, які вони поклали за нашу свободу, за нашу гідність, за нашу державу", - зазначається в повідомленні.

Також у Києві на честь Днів вшанування пам'яті Небесної Сотні активісти ходою з живими пелюстками квітів пройдуть по місцях, де загинули люди.

Про це сказала художній керівник студентсько-викладацького об'єднання "Театр слова" Юлія Холодна під час брифінгу на тему: "Триденна пелюсткова хода вшанування Героїв Небесної Сотні", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для "Пелюсткової ходи" ми роздамо пелюстки і обійдемо, кожен день 18, 19 і 20 лютого у нас розписаний маршрут, ті місця, де проливалася кров героїв", - зазначила Холодна.

Вона також розказала, які заходи планується проводити протягом триденної "Пелюсткової ходи".

"О 19.00 четвер, п'ятниця і субота біля стели на Майдані Незалежності ми збираємося і починаємо з гімну України... Після цього хвилина пам'яті. Кожного дня ми називатимемо імена героїв, що загинули в цей день. Далі вільний мікрофон для всіх охочих. Важлива подія (проводитиметься в перший день ходи - ред.) - це вистава, яку ми зробили власноруч "Україна - колиска Нового Людства"... Наприкінці ми підемо ходою з пелюстками, кожний з трьох запланованих днів - місця, де проливалася кров героїв", - додала Холодна.

Нагадаємо, що така акція вже проходила торік у ці дні. Також організатори проводять вшанування пам'яті загиблих 18 листопада - перший день виходу людей на мирний протест на Майдані Незалежності і 22 січня, в день загибелі людей.

Нагадаємо, під час Революції Гідності більш як сотня людей загинули від куль, побиття або відійшли у вічність пізніше від отриманих на Майдані поранень. Їх назвали Героями Небесної Сотні. Пам'ятний День Героїв Небесної Сотні встановлений указом Президента України. Також створено "Меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні - Музей Революції Гідності".

Триває проект Українського інституту національної пам'яті "Майдан: усна історія" з метою зібрати відео- і аудіосвідчення активістів Євромайдану про події зими 2013-2014 років. Серед понад 500 інтерв'ю найкрасномовніші видані книжкою "Майдан від першої особи. 45 історій Революції Гідності".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 858 | Додав: adminA | Теги: Пелюсткова хода, честь Небесної Сотні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]