Чт, 2024-03-28, 13:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:50
На Дебальцевському плацдармі - запеклі бої. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Протягом останньої доби російсько-терористичні війська далі накопичувати сили і засоби в районі Дебальцевського плацдарму. На різних ділянках плацдарму наразі ведуть бої 5 батальйонних тактичних груп (БТГ) противника (щонайменше одну з них укомплектовано військовослужбовцями російських ВДВ), а також три зведені артилерійські групи.

Крім того, в зазначеному районі діють численні дрібні формування терористів, які мають на озброєнні окремі зразки важкого піхотного озброєння. Загальна чисельність формувань російсько-терористичних військ, які провели бої за Дебальцевський плацдарм - приблизно 2 500 бойовиків, до 35 танків, близько 50 ББМ, до 50 одиниць ствольної артилерії (включаючи САУ), а також мінімум 22 одиниці РСЗВ. Про це повідомляє група "Інформаційний опір".

У районі Дебальцевого противник, після невдалої спроби штурму через Троїцьке до Світлодарська, відійшов на вихідні позиції і відновлює свій рівень боєздатності. Відзначається перекидання через Стаханов у цей район поповнення бойовиків (до 12 одиниць автомобільної техніки, переважно криті армійські вантажівки, і близько 18 одиниць бронетанкової техніки). У районі Вуглегірська і по напрямку на Світлодарське водосховище противник продовжує накопичувати додаткові тактичні резерви, зберігаючи таким чином значний ударний потенціал своїх формувань.

Командири підрозділів російсько-терористичних військ, що діють у районі н.п.Горловка, отримали завдання підготувати постійні місця дислокації до оборони і схему організації взаємодії "в умовах ведення бойових дій у районі щільної міської забудови". До "місць постійної дислокації" бойовиків підтягується бронетехніка, яку планується використовувати для організації оборони (за останню добу - як мінімум 6 танків і близько 4 ББМ).

Передова мобільна група одного з підрозділів українських військ в районі Докучаєвська із засідки знищила два мінометних розрахунки противника під час висування останніх на заздалегідь обладнану вогневу позицію.

У районі сел. Сигнальне відзначається перекидання близько 20 одиниць бронетехніки противника (з них щонайменше 5 танків), в рамках "стабілізації ділянки Оленівка - Докучаєвськ", де два дні тому здійснила рейд мобільна група українських військ.

Артилерійським ударом терористів у районі Авдіївки зруйновано кілька об'єктів інфраструктури (зокрема, перебито теплотрасу, пошкоджено кілька опор лінії електропередачі). Вже другу добу комунальники намагаються усунути пошкодження, проте виконання цих робіт істотно ускладнено через постійні обстріли артилерією терористів. Також відзначені удари бойовиків по Авдіївському коксохімічному заводу, трамвайному парку, декількох багатоповерхових будинках по вулиці Комунальній.

Нагадаємо, спікер АТО Андрій Лисенко заявляв напередодні, що у противника бракує сил і засобів на повномасштабний наступ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 852 | Додав: adminA | Теги: На Дебальцевському плацдармі - запе | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]