Пт, 2024-03-29, 01:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:44
На державну програму "Українська книга" цього року планують витратити 15 млн гривень
Інші останні Культурні новини

На фінансування бюджетних програм Державного комітету телебачення і радіомовлення в бюджеті-2015 передбачено 988 млн грн, з них 15,5 млн - на програму "Українська книга". Про це повідомляє "Телекритика".

Левову частку бюджету Держкомтелерадіо - 941 млн грн - спрямовано на фінансування державних телерадіокомпаній, інформаційного агентства "Укрінформ" і української версії телеканалу EuroNews.

На програму "Українська книга" виділено 15,5 млн гривень, що майже вдвічі менше, ніж у бюджеті на 2014 рік. Торік на програму пішло 28 млн 387 тис. гривень.

Зазначимо, що після оприлюднення результатів роботи програми минулого року в середовищі книговидавців виникла дискусія про ефективність "Української книги".

Зокрема, президент львівського "Форуму видавців" Олександра Коваль заявила, що необхідно переглянути принципи, на яких працює програма "Українська книга". Зокрема, Коваль вважає, що багато з поставлених перед програмою завдань не виконуються: Україна не наблизилася до європейських стандартів книговидання, держава не займається протекціонізмом щодо української книги тощо.

Раніше повідомлялося, що в Україні поменшало російських книжок.

Довідка

З 2005 року Державний комітет телебачення і радіомовлення України реалізує програму "Українська книга".

Розподіл літератури, виданої в рамках зазначеної Програми, здійснюється на основі мережі бібліотек Міністерства культури України та Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

Основні тематичні напрямки по яких видаються книги за програмою "Українська книга": - Видання для дітей та юнацтва. - Твори класиків української літератури та лауреатів Національної премії імені Тараса Шевченка. - Твори класиків зарубіжної літератури (в перекладі українською мовою). - Науково-популярна література. - Довідкові та інформаційні видання (енциклопедії, довідники, словники тощо). - Література мовами національних меншин України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 890 | Додав: adminA | Теги: державну програму Українська книга, 15 млн гривень | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]