Чт, 2024-03-28, 17:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:37
На дні Чорного моря підводні археологи відкопали понад 200 античних пам'яток
Інші останні Новини з регіонів України
Чорноморський центр підводних досліджень виявив понад двісті об'єктів культурної спадщини на дні моря.

Про це повідомляють "Новости Крыма" з посиланням на прес-службу Республіканського комітету з охорони культурної спадщини.

За півтора місяця роботи центру було проведено чотири підводних експедиції, що принесли значний внесок у дослідження дна Чорного моря й об'єктів культурної спадщини, що перебувають у морі.

"Під час заключного четвертого виходу експедиції було відкрите місце загибелі античного корабля п'ятого століття до нашої ери. Для ідентифікації й датування була піднята амфора й уперше піднято зразок винного каменю того ж періоду ", - відзначили в прес-службі.

І підкреслили, що сьогодні вирішується питання про надання статусу пам'ятника підводної культурної спадщини 224 об'єктам, виявленим на дні Чорного моря.

Нагадаємо, у Криму створена Республіканська установа "Чорноморський центр підводних досліджень", діяльність якої спрямована на вивчення й збереження історичних і культурних пам'ятників, які перебувають на дні Чорного моря.

А у вересні біля острова Зміїний знайшли залишки унікального судна, що затонуло понад 2000 років тому.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 940 | Додав: adminA | Теги: археологи. дні Чорного моря .200 ан | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]