Пт, 2024-03-29, 11:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:15
На Донбасі - 60 обстрілів за добу, троє військових поранені. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Бойовики за минулу добу 27 січня 60 раз обстріляли позиції українських військових на Донбасі, троє бійців ВСУ поранені, повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці в Фейсбуці.

На маріупольському напрямку по Лебединському вогонь вела 122-мм артилерія, танк і 82-мм міномети противника. 120 і 82 мм міномети - по Широкиному, Водяному, Талаківці, Гнутовому, Лебединському, Опитному і Павлополю. Гнутове, Лебединське, Водяне, Новотроїцьке, Березове, Талаківку і Широкине бойовики обстріляли з гранатометів і стрілецької зброї. По Новотроїцькому та Гнутовому вогонь вів і снайпер.

На донецькому напрямку з 152 мм артилерії незаконні збройні формування обстрілювали українські позиції в районі Авдіївки. З гранатометів і великокаліберних кулеметів - Зайцеве і Луганське, а з мінометів різних калібрів обстріляли Авдіївку і Троїцьке.

На луганському напрямку - з протитанкових ракетних комплексів - Новозванівку. З мінометів і гранатометів - Троїцьке, Новозванівку, Кримське і Новоолександрівку. По Кримському вогонь вела і БМП противника.

Сайдік стурбований зростанням жертв серед цивільних на Донбасі

Спеціальний представник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Мартін Сайдік висловив стурбованість збільшенням кількості жертв серед цивільних в результаті бойових дій на сході України.

Про це йдеться в заяві Сайдіка, опублікованій 27 січня, передає "Радіо свобода".

"У звітах Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ підтверджується загибель не менше шести цивільних з обох сторін лінії конфлікту протягом останніх двох тижнів. Щонайменше троє з жертв загинули під час обстрілу, інші, швидше за все, підірвалися на міні. Також багато цивільних були поранені, серед них трирічний хлопчик", - наголошується в заяві.

Він закликав усі сторони конфлікту зробити все можливе, щоб зупинити насильство.

Відзначимо, раніше в ОБСЄ заявили про прогрес в обстановці на Донбасі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 702 | Додав: adminA | Теги: Донбас, 60 обстрілів, троє військових поранені | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]