Пт, 2024-03-29, 09:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:52
На Донбасі місія ОБСЄ розширить штат іноземних спостерігачів
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ планує до кінця березня збільшити кількість іноземних спостерігачів з 688 до 800 осіб. Про це в четвер, 28 січня, заявив голова місії, турецький дипломат Ертугрул Апакан на брифінгу у Відні. "Крім того, щоб ефективно виконувати свої обов'язки, планується збільшення технічого оснащення – камери, супутники тощо", - повідомив голова місії.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні збирає інформацію та звітує про ситуацію з безпекою, контролює дотримання режиму припинення вогню на місцях та переміщення військової техніки по обидві сторони лінії розмежування на Донбасі.

Як зазначається у звіті, в середині січня місія ОБСЄ встановила в Широкіному камери відеоспостереження та відкрила три передові патрульні бази в Красноармійську і Світлодарську (Донецька область) та в Станиці Луганській (Луганська область).

Горлівка – гаряча точка

Апакан зазначив, що атмосфера в Донецькій області – напружена. Найгарячіша точка – в районі Горлівки. У помічених останніми тижнями інцидентах зафіксовано використання мінометів, танків та важкої артилерії. Апакан підтверджує повторення раніше оприлюднених випадків заступником місії Александером Гуґом про те, що відведено лише частину озброєння.

Вони спостерігають склади, які не відповідають регламентованим вимогам, або ж за повторної перевірки в наявності немає зброї, яку вже бачили. За його словами, спостерігачі роблять все можливе, аби налагодити діалог з різними робочими групами та забезпечити виконання мінських домовленостей.

Напружена гуманітарна обстановка

Спостерігачі наголошують, що в багатьох районах на Донбасі немає газу, води та освітлення. "Відновлення інфраструктури вигідне для обох сторін. Тому ми сприяємо діалогу між ними, щоб забезпечити ремонтні роботи газо-, водо-, електропостачання та залізничних шляхів", - заявив Апакан.

Таким чином, з середини січня місії вдалося посприяти проведенню розмінування та ремонтних робіт на водогоні в селі Красному Лимані Луганської області. Передбачається, що за допомогою моніторингу місії до лютого триватимуть роботи біля насосної станції в селі Карбоніт поблизу міста Золоте. Голова СММ відзначив солідарність людей та наголосив, що чимало жителів Донбасу потребують підтримки та гумінатарної допомоги на місці, особливо це стосується літніх людей та дітей.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 828 | Додав: adminA | Теги: Донбас, штат іноземних спостерігачів, Місія ОБСЄ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]