Пт, 2024-04-19, 12:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:44
На Донбасі російські військові влаштували бійню: є жертви
Інші останні Надзвичайні новини

Російсько-терористичні війська обстріляли селище Новолуганське в Бахмутському районі Донецької області.

За останніми даними прес-центру штабу АТО, в результаті обстрілу було поранено вісім осіб, в тому числі дитину. Крім цього, пошкоджено 37 одноповерхових і двоповерхових будинків, і 10 п'ятиповерхівок. Кілька снарядів потрапили у двори школи, дитячого садка та місцевої амбулаторії.

Глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський раніше написав у Facebook, що в результаті постраждали чотири людини: дві жінки і два чоловіки.

Одного з поранених відправили на операцію. Також, були пошкоджені 20 будинків і гуртожитків. Терористи перебили лінії електропостачання в селищі. У приміщенні дитячого садка пошкоджено дах.

За словами Жебрівського, є ймовірність другого удару по селищу. Люди сховалися в укритті.

У прес-центрі штабу АТО відзначили, що обстріли почалися 18 грудня в 17:00.

"Сьогодні, 18 грудня, близько 17.00 години, російсько-окупаційні війська з населеного пункту Горлівка, здійснили варварський, цинічний обстріл з реактивних систем залпового вогню по населеному пункту Новолуганське, що на Луганському напрямку району АТО", - йдеться в заяві.

У ВСУ зазначили, що в результаті обстрілу є жертви серед цивільного населення. Також терористи зруйнували житлові будівлі. На цей момент встановлюються кількість загиблих і масштаби руйнувань.

"Вживаються негайні заходи з евакуації місцевих мешканців та локалізації пожеж, що виникли в результаті підступних терористичних обстрілів противником", - підсумували у штабі АТО.

Пізніше, в мережі показали російську найманку, яка розповіла, як вела обстріл під виглядом українських військових.

За версією відомого журналіста Андрія Цаплієнка, терористи збираються розморозити конфлікт на Донбасі до президентських виборів у Росії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 763 | Додав: adminA | Теги: Донбас, жертви, Російські військові, бійня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]