Пт, 2024-03-29, 10:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:36
На Донбасі спостерігачі ОБСЄ бачили російських військових
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні зафіксувала 4 випадки, коли вісім чоловік називали себе причетними до російських збройних сил.

Про це повідомив офіційний представник СММ ОБСЄ Майкл Боцюрків в п'ятницю 7 серпня, передає "Інтерфакс-Україна".

"З початку травня СММ перетнулася з 8 різними людьми, в чотирьох випадках ці люди або говорили про те, що вони якимось чином ставляться до російських збройних сил, або мали знаки ВС РФ", - сказав Боцюрків.

Він нагадав, що перші свідчення про належність до ЗС РФ з'явилися в травні - тоді в ході бесіди спостерігачів з жінками в камуфляжі недалеко від Донецька підійшли двоє чоловіків, теж у військовій формі, і повідомили, що вони російські військові.

Крім того, про те, що вони російські військові, співробітникам ОБСЄ зізналися двоє затриманих у Луганській області службовців ГРУ РФ, які наразі перебувають у Києві.

"Ми звітуємо тільки про те, що особисто бачимо або чуємо. Це не спекуляція", - наголосив Боцюрків, додавши, що у СММ ОБСЄ немає способу верифікації правдивості цих заяв російських військових.

Як повідомлялося, за словами затриманого українськими прикордонниками на контрольному посту "Березове" (Донеччина) російського майора Володимира Старкова, армійський корпус бандформувань "ЛНР-ДНР" курують приблизно 2 тисячі офіцерів Збройних сил Росії. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 851 | Додав: adminA | Теги: Донбас, Російські військові, спостерігачі ОБСЄ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]