Пт, 2024-03-29, 08:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

06:52
На Донбасі встигли повоювати десятки тисяч солдатів РФ, заявила Bellingcat - "диявол у медалях"
Інші останні Новини України

До бойових дій на сході України були залучені десятки тисяч військових РФ.

Про це йдеться у звіті Bellingcat "Російські солдати в Україні: диявол у медалях".

Організація проаналізувала з відкритих джерел кількість нагороджених у Росії військових за попередні роки.

У звіті проаналізовано ситуацію щодо чотирьох медалей: медаль Суворова, медаль "За відвагу", медаль "За бойові заслуги", медаль Жукова.

"Ми можемо довести, що в 2014 і 2015 року кількість вручених медалей раптово і різко зросла в порівнянні з кількістю медалей, що вручалися до 2014 р. Значна кількість медалей "За бойові заслуги" - з 07.11.2014 по 18.02.2016 було вручено 4 300 таких нагород - вказує на те, що в цей період російська армія брала активну участь у великих бойових діях", - зазначається у звіті.

"Дані вказують на те, що в розглянутий період було вручено більше десяти тисяч медалей всіх чотирьох типів. Відповідно, можна зробити висновок: У 2014-2015 рр. тисячі російських військовослужбовців брали участь у бойових діях і були нагороджені медалями за свою діяльність в ході цих операцій", - пише Bellingcat.

Також вказується, що військовослужбовці РФ "напевно, брали участь" у бойових діях на сході України і на більш спокійних етапах війни після підписання друге Мінських домовленостей в лютому 2015 року.

Організація зазначає, що якщо врахувати, що до нагороди навряд чи були представлені всі російські військовослужбовці, які брали участь в боях в Україні, то можна зробити два висновки: "швидше за все, в бойових операціях на сході України брало участь набагато більше десяти тисяч російських військових, швидше за все, в конфлікті на сході України брали участь або робили внесок десятки тисяч російських військовослужбовців".

Нагадаємо, що після того, як президент РФ Володимир Путін засекретив втрати особового складу армії "в мирний час в період проведення спеціальних операцій", активісти руху "Весна" встановили в Санкт-Петербурзі на Марсовому полі "надгробок" в пам'ять про російських солдатів, загиблих в Україні. Окрім символічної у другій російській столиці, реальні могили охоплюють чимало регіонів на території РФ: зокрема, в Костромі, у Воронезькій області, у Тамбовській області, в тому ж Петербурзі та інших районах цієї країни. Так, далеко не всі факти російської інтервенції можуть приховати мобільні крематорії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 814 | Додав: adminA | Теги: Донбас, диявол у медалях, Bellingcat, десятки тисяч солдатів РФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]