Сб, 2024-04-20, 16:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:19
На Донеччині Порошенко запустив систему електронних закупівель
Інші останні Економічні новини

Президент України Петро Порошенко підписав закон № 1078-VIII про запровадження в Донецькій області системи електронних закупівель.

Про це в середу 4 травня повідомляє прес-служба голови держави.

"Закон спрямований на забезпечення ефективного використання бюджетних коштів і державних субвенцій шляхом запровадження системи електронних закупівель товарів, робіт і послуг в Донецькій області", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, послугою зможуть користуватися місцеві державні адміністрації, органи місцевого самоврядування та військово-цивільні адміністрації на території Донецької області.

Нагадаємо, 17 лютого президент підписав закон "Про публічні закупівлі", ухвалений Верховною Радою 25 грудня 2015 року. Законом передбачається запровадження електронної системи закупівель для всіх державних закупівель для товарів та послуг, вартість яких дорівнює або перевищує 200 тис. грн, і для робіт – дорівнює або перевищує 1,5 млн грн (для замовників, що здійснюють свою діяльність в окремих сферах господарювання, вартість товарів і послуг – дорівнює або перевищує 1 млн грн та для робіт – дорівнює або перевищує 5 млн грн).

Закон забезпечує поширення системи електронних закупівель протягом 2016 року у два етапи: з 1 квітня – для центральних органів виконавчої влади та замовників, що здійснюють діяльність в окремих сферах господарювання; з 1 серпня – для решти замовників. Зазначається, що реалізація закону дасть можливість підвищити рівень конкуренції у сфері державних закупівель та знизити рівень корупції.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 739 | Додав: adminA | Теги: система електронних закупівель, донеччина, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]