Пт, 2024-03-29, 17:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:59
На фестивалі Ше.Fest родич Тараса Шевченка представить свої картини
Інші останні Культурні новини

У рамках фестивалю Ше.Fest, який відбудеться в серпні на батьківщині Тараса Шевченка, в селі Моринці Черкаської області, буде презентована програма від українських художників. Її частиною стане показ робіт одного з родичів поета.

"Мені болить, коли Шевченко називають Кобзарем. Бо Шевченко не тільки поет, який написав пару книг з назвою "Кобзар". Давайте почнемо з того, що він і художник. Коли Ше.Fest стане дорослим фестивалем, в ідеалі я б хотіла, щоб це була платформа, де тусуються українські та світові художники", - розповіла один з організаторів фестивалю Юлія Капшученко-Шумейко.

Арт-програма, присвячена Шевченку, була реалізована вже на торішньому Ше.Fest. Свої твори, присвячені творчості Тараса Григоровича, презентували художники Андрій Єрмоленко, Валерій Франчук, Володимир Михайлов та інші. Цього року арт-частину хочуть зробити більш масштабною, у зв'язку з чим на краудфандинговому майданчику "Спільнокошт" організовано збір коштів. З необхідних 33 тисяч гривень на сьогодні пожертвувано близько 3 тисяч.

Серед робіт, які будуть представлені цьогоріч на Ше.Fest, - версії картин Шевченка, які в своєму стилі перемалював його родич Максим Зацаринний. Серед учасників також запорізький художник Михайло Дяченко, який став відомий торік завдяки портретам "укропів".

Ше.Fest відбудеться 22-23 серпня, і пропонуватиме концерти, спектаклі, кінопокази, лекції та арт-проекти, так чи інакше пов'язані з життям і творчістю Тараса Шевченка.

Нагадаємо, наприкінці травня у Луцьку відкрився фестиваль сучасного мистецтва "Art Territory: місто творців". Основною темою фестивалю є місто, те, як воно впливає на людей, як люди впливають на нього, як люди можуть змінити місто, щоб воно було максимально комфортним і естетичним як для місцевих жителів, так і для його гостей.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 853 | Додав: adminA | Теги: картини, родич Тараса Шевченка, фестиваль Ше.Fest | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]