Пт, 2024-03-29, 10:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:01
На фестивалі в Єревані переміг український фільм «Плем’я». ВІДЕО
Інші останні Культурні новини

Міжнародний кінофестиваль «Золотий абрикос» оголосив переможців. Головний приз фестивалю отримав український фільм Мирослава Слабошпицького «Плем’я».

“Срібний абрикос» дістався грузинській картині Леона Когуашвілі «Побачення наосліп».

У документальному конкурсі переміг італо-французький фільм «The Stone River» Джовані Донфранческо.

Приз кінопреси FIPRESCI також було вручено українському «Племені».

Нагадаємо, фільм Мирослава Слабошпицького «Плем’я» переміг на Тижні критики під час кінофестивалю у Каннах, а також отримав Гран-прі кінофестивалю ім. Тарковського «Дзеркало».

Події фільму відбуваються в інтернаті для глухонімих. Єдина мова, яка існує у картині, – мова жестів: ні перекладу, ні субтитрів, ні діалогів у звичному розумінні цього слова.

З 11 вересня має розпочатися всеукраїнський прокат картини.

Кінофестиваль «Золотий абрикос» проводиться з 2004 року в Єревані. До 2011 року кінофестиваль мав три основні програми: міжнародні конкурси ігрового і документального кіно, а також конкурс «Вірменська панорама». У 2011 році з'явилася нова конкурсна програма короткометражного кіно «Абрикосова кісточка». 

У перший рік проведення кінофестивалю в ньому брали участь фільми тільки вірменських кінематографістів з усього світу, але починаючи з другого кінофестивалю географія значно розширилася. Директором фестивалю є канадський режисер вірменського походження Атом Егоян.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 935 | Додав: adminA | Теги: український фільм «Плем’я». ВІДЕО, фестивалі, Єревані | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]