Чт, 2024-03-28, 16:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:13
На глобальне потепління до кінця століття не варто розраховувати, переконані російські науковці
Інші останні Новини світу науки і технологій

Прогноз про безперервне потепління клімату не виправдовується, вважає голова Об'єднаної вченої ради наук про Землю Сибірського відділення Російської академії наук академік Микола Добрецов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, про це свідчать зміни в льодовій ситуації в Арктиці.

"Мінімум льодів був у 2007 році, в 2008-2011 рр. І, мабуть, у 2012 році лід знову почав рости, ви самі бачите по холодних зимах - в Арктиці знову похолодало. Тому те, що нас чекає безперервне потепління, - вже очевидно, що це легенда", - заявив науковець.

У найближче століття, зазначив Добрецов, крига в Арктиці буде то наростати, то зменшуватися, відповідно, похолодання будуть змінюватися потепліннями.

"А десь до кінця століття піде загальне похолодання, а не потепління, такий більш сучасний прогноз", - сказав Добрецов.

Він підкреслив, що для уточнення прогнозів необхідний розвиток мережі стаціонарних арктичних станцій.

"Арктика - це не лише кухня погоди, але тут і найвразливіше місце, яке або в результаті похолодання, або потепління потерпатиме найбільше", - зазначив академік.

За словами Добрецова, одну з таких станцій в гирлі ріки Лени, на острові Самойловський, закінчать будувати в серпні 2012 року.

Нагадаємо, що російські науковці припускають, що новий "малий льодовиковий період" може настати в 2014 року. Науковці вважають, що новий льодовиковий період триватиме щонайменше 200 років.

А згідно з дослідженням Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), людству залишилося лише п'ять років для того, щоб запобігти глобальній зміні клімату, пов'язаній з екстремальними погодними явищами.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 987 | Додав: adminA | Теги: Глобальне потепління, російські науковці, не розраховувати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]