Пт, 2024-04-19, 02:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:39
На голову ГРУ РФ ЄС наклав санкції
Інші останні Новини Європейського Союзу

ЄС наклав санкції на голову ГРУ РФ

Міністри закордонних справ країн ЄС 21 січня ухвалили рішення про запровадження санкцій проти керівника ГРУ РФ та його заступника, а також проти двох офіцерів розвідки.

Про це йдеться у повідомленні Ради ЄС.

Чотирьох росіян вважають "відповідальними за володіння, транспортування та використання в Солсбері (Велика Британія) токсичних нервових агентів 4 березня 2018 року".

Головне управління Генштабу РФ, так зараз називається Головне розвідувальне управління, нині очолює Ігор Костюков (прізвищ в повідомленні Ради ЄС не наводять).

Санкції будуть першими запровадженими в рамках нового режиму обмежувальних заходів ЄС проти використання та розповсюдження хімічної зброї, створеного 15 жовтня 2018 року. Вони також стосуються двох розвідників Александра Мішкіна і Анатолія Чепіги, обвинувачених Британією в отруєнні колишнього офіцера ГРУ, подвійного агента Сергєя Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері.

Крім росіян, санкції вирішили накласти на 5 сирійців та сирійську організацію, що розробляє хімічну зброю.

Обмеження зводяться до заборони на в'їзд в ЄС і заморожування активів. Громадянам країн Євросоюзу і зареєстрованим там організаціям заборонено вести справи з цими особами.

Кремль у понеділок заявив, що запровадження Євросоюзом обмежень проти росіян в рамках нового режиму санкцій за застосування хімічної зброї є негативним кроком, який нічого не змінить.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1028 | Додав: adminA | Теги: ЄС, санкції, ГРУ РФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]