Сб, 2024-04-20, 12:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:36
На яку суму Янукович пограбував українців експерт порахував
Інші останні Кримінальні новини

Експерт-правник Атлантичної Ради Алан Райлі запропонував юридичні шляхи повернення награбованого режимом екс-президента Віктора Януковича, а також анексованого й зруйнованого в Україні. Таку заяву Райлі зробив у Вашингтоні, передає Голос Америки.

На його думку, українська влада має добиватися повернення цих грошей, а також вимагати відшкодування збитків, які Росія завдала Україні протягом останніх двох років.

Усі українські втрати він ділить на дві категорії: перша – вкрадене режимом Віктора Януковича, друга – збитки від анексії Криму й війни.

"Якщо говорити про гроші, які вкрав попередній український режим Віктора Януковича, то слід згадати махінації з ПДВ та з державними закупівлями. Щоб ви зрозуміли масштаб цифр: бюджет державних закупівель на рік становив 12 мільярдів доларів. І навіть за найбільш консервативними підрахунками – попередній режим має повернути Україні близько 30 мільярдів доларів", - підсумовує експерт Атлантичної Ради Алан Райлі.

Експерт переконаний: схема повернення грошей за збитки, завдані російською агресією, має бути інакшою. Судитися проти Росії з одним величезним позовом, де будуть перераховані всі втрати, буде надзвичайно важко. Саме тому українські правники мають розділити всі втрати на окремі позови. Втрати переселенців, збитки, яких зазнали бізнеси окупованого Криму й Донбасу, відшкодування за тортури й залякування на загарбаних територіях тощо.

Солідарні з ним й інші колеги-експерти. Зокрема, експерт з міжнародного права, професор університету Джонса Гопкінса – Рут Ведґвуд, радить українським слідчим та активістам вже зараз серйозно поставитися до формування доказової бази для суду над Януковичем.

"Прокурорам, так само як і міжнародним судам, потрібна документація. Це можуть бути важливі файли-докази у справі або комп’ютерні диски, інформацію з яких можна відновити. Для прокурорів треба довести кожну дрібницю. Чутки для них нічого не варті. Крім того, важливо допитувати людей знову і знову. Це спрацьовує. Люди завжди переживають за власну долю більше, ніж за чиюсь, і тому важливо допитувати тих, у кого було менше повноважень, але хто також може розповісти важливі речі, свідком яких був", - ділиться досвідом пані Ведґвуд.

Нагадаємо, Янукович посів перше місце в рейтингу найбільших корупціонерів планети.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 805 | Додав: adminA | Теги: янукович, сума, грабування українців, експерт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]