Чт, 2024-04-25, 11:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:01
На Херсонщині сьогоднішні навчання закінчено: військові здійснили успішні пуски 16 ракет. ВІДЕО
Інші останні Офіційні новини

Міністр оборони України Степан Полторак і начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко доповіли президенту Петру Порошенку, що розрахунки зенітно-ракетних комплексів підрозділів Повітряних сил ЗСУ в рамках навчань, що стартували в Херсонській області, здійснили успішні пуски 16 зенітних керованих ракет середньої дальності, повністю виконавши поставлені завдання.

"Спільно з начальником Генерального штабу Віктором Муженком доповіли президенту України – верховному головнокомандувачу про те, що 16 ракет запустили", - повідомив Полторак у четвер 1 грудня, передає "Інтерфакс-Україна".

"План поставлених завдань виконано, стрільби успішні: всі цілі вражені. На сьогодні навчання закінчилися", - повідомив міністр оборони.

Раніше сьогодні президент Порошенко заявив, що єдина причина, яка "змушує нас проводити ці навчання, - це необхідність бути постійно готовими до повномасштабного вторгнення з боку нашого агресивного сусіда". Голова держави наголосив, що запуски відбуваються в повітряному просторі України, над відкритим морем, в повній відповідності з міжнародним правом, і "повітряні стрільби проходять незалежно від будь-яких заяв, які робить Москва".

Як повідомлялося, сьогодні, 1 грудня, на півдні України розпочалися навчання Повітряних сил ЗСУ, під час яких будуть проведені повітряні стрільби.

Росія погрожує ракетним ударом у разі проведення Україною ракетних стрільб у районі тимчасово окупованого Криму.

У відповідь секретар РНБО Олександр Турчинов попросив РФ не панікувати через ракетні стрільби України. Він наголосив, що ракетні випробування Україна буде проводити згідно з усіма міжнародними зобов'язаннями і договорами у своєму суверенному повітряному просторі.

30 листопада прес-секретар Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко наголосив, що погрози не можуть перешкодити планам України щодо військових навчань.

У свою чергу заступник міністра оборони України - керівник апарату генерал-полковник Олександр Дублян не відповів на запитання, чи скасує Україна проведення стрільб у зв'язку з нібито погрозами Росії.

"Зараз, наразі, на це питання ще не можу відповісти, тому що час проведення стрільб визначено 1-2 грудня", - зазначив Дублян.

На адмінкордоні з Кримом ситуація спокійна і контрольована, заявив Слободян

На адміністративному кордоні з Кримом ситуація спокійна і контрольована.

Про це під час брифінгу у четвер 1 грудня повідомив помічник голови Держприкордонслужби – прес-секретар Олег Слободян, відповідаючи на запитання щодо погроз Росії через українські навчання з ракетними стрільбами, передає УНІАН.

"В межах компетенції ми відслідковуємо ситуацію, яка відбувається на адмінмежі... Контрольні пункти в'їзду-виїду працюють в штатному режимі, надзвичайних подій немає, за виключенням обставини, яка впливає на швидкість оформлення - це періодично виходить з ладу база даних митниці, тому це впливає на час оформлення громадян і транспортних засобів", - сказав він.

Слободян також додав, що поблизу адмінмежі не спостерігається ні накопичення російської техніки, ні особового складу.

"Безпосередньо на адмінмежі ситуація спокійна і контрольована. Що відбувається вглибині півострова - наразі ми не можемо ствердно давати якісь оцінки чи характеризувати цю ситуацію", - зауважив Слободян.

Окрім того, на уточнення, чи в контексті погроз Росії є узгоджений план на випадок провокацій чи збройної агресії, він підкреслив, що ситуація відстежується.

"Державна прикордонна служба України діє в єдиному задумі зі Збройними силами України та іншими правоохоронними органами. Звичайно, відпрацьовано кілька варіантів дій і реакцій на можливий розвиток подій", - сказав Слободян.

Цеголко: навчання Повітряних сил ЗСУ продовжаться 2 грудня

Навчання Повітряних сил Збройних сил України продовжаться 2 грудня.

Про це прес-секретар президента України Сваятослав Цеголко написав у Facebook.

"Навчання Повітряних сил Збройних сил України продовжаться 2 грудня", - зауважив Цеголко.

Він повідомив, що міністр оборони та начальник Генерального штабу доповіли президенту про вдале проведення стрільб сьогодні.

"Відбулося 16 пусків українських ракет. Усі досягли цілей. Завдання на сьогодні виконано в повному обсязі",- додав Цеголко. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 702 | Додав: adminA | Теги: військові, Херсонщина, успішні пуски 16 ракет, навчання | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]