Чт, 2024-04-25, 15:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:40
На Київ обрушиться негода з потужними зливами та зсувами грунту
Інші останні Столичні новини - новини Києва
У столиці готуються до подолання негоди та вже оголосили надзвичайну ситуацію.
За кілька днів на Київ обрушиться негода з потужними зливами та зсувами грунту.

У Києві 11-12 червня очікують потужні зливи та шквальний вітер, йдеться у сюжеті ТСН.19:30. Із неділі столичні рятувальники перейдуть на посилений варіант несення служби, а у мерії працюватиме оперативний штаб з ліквідації ймовірних наслідків негоди.

Адже найближчими днями Дніпровським пагорбам загрожують масштабні зсуви, а місту - масові підтоплення.

"В Києві біля 120 зсувонебезпечних ділянок, з них 46 активізувались дуже серйозно. З них 10 визначені надзвичайними", - повідомив начальник управління з НС КМДА Сергій Рюмшин.

За останні 40 років спостережень нинішні столичні схили - найнебезпечніші. Усе через занадто сніжну зиму та дощову весну, пояснюють експерти. Вологий та важкий ґрунт сповзає, забираючи із собою зведені на ньому будівлі, тож у Києві оголосили надзвичайну ситуацію регіонального масштабу.

"Звернутися до Кабінету міністрів з тим, щоб ми отримали фінансування, бо кожен такий випадок - це величезні ресурси, яких, на жаль, у міста немає", - зауважив голова КМДА Олександр Попов.

У п'яти районах столиці нарахували десять найнебезпечніших пагорбів. До них також додали і дніпровські схили від Володимирської гірки до Ландшафтного парку Печерська.

Ігор Бондаренко
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 974 | Додав: adminA | Теги: обрушиться негода, Київ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]