Ср, 2024-04-24, 11:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:50
На київський Майдан захищати Україну поїхали запорізькі козаки
Інші останні Надзвичайні новини
Запорізький Майдан, який зібрав у неділю кілька тисяч мітингувальників, привітав заяву козаків Запорозького Війська Козацького Низового "Запорозька Січ" про те, що вони "з народом і виїхали на київський майдан захищати Україну".

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Під час свого виступу представник однієї з козацьких організацій регіону - Запорізького Війська Козацького Низового "Запорозька Січ", заявив, що "в цей вирішальний час не мають права стояти осторонь подій, які відбуваються в Україні, і відображаються на майбутньому держави та її громадян".

У зверненні Запорізького Війська Козацького Низового "Запорозька Січ" до жителів Запоріжжя та України, зачитаному козаком Ігорем Зубко, наголошується, що "запорізькі козаки" не можуть залишатися байдужими, що вимоги громадян України не чують представники державної влади, а правоохоронні органи вбивають і калічать українців, знеславлюють і обрізають їм чуби - запорізькі козаки обурені такими діями влади".

Також Зубко зазначив, що його військо обурене і вважає ганьбою діяльність козацьких організацій, які виступають в акціях протесту проти народу, і сподівається, що "побратими-козаки з інших держав не будуть брати участь у діях проти українського народу".

"Запорізькі козаки ніколи не були жандармами для свого народу. Тому люди в козацьких формах, які помічені в таких ганебних діях - просто виряджені найманці, а не запорізькі козаки", - підкреслив Зубко.

Крім того, у зверненні підкреслюється, що "до останнього будуть виконувати свій громадянський конституційний обов'язок, встановлений 65 статтею захищати вітчизну, її незалежність і територіальну цілісність".

Як зазначив козак Зубко, на даний момент козаки Запорізького Війська Козацького Низового "​​Запорозька Січ" виїхали до Києва на Майдан.

Учасники акції протесту вітали громадянську позицію запорізької козацької організації, заявивши, що "раді, що мають народних захисників - запорозьких козаків, які не забули про свою місію захисників народу".

У неділю 16 лютого в Запоріжжі кілька тисяч городян провели на пл.Поляка майдан, де заявили, що "незважаючи на жорсткі заходи, вжиті місцевою владою по розгону майдану в Запоріжжі, продовжать боротьбу за люстрацію влади та проведення акцій протесту в регіоні". Так, у Запоріжжі відновилася діяльність АвтоМайдану, які минулої суботи "з'їздили в гості до можновладців".

Раніше 14 лютого в Запоріжжі вбили і спалили в машині активіста Автомайдану. За попередньою інформацією джерела в міліції, невідомий вистрілив в бензобак автомобіля, після чого той вибухнув.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1280 | Додав: adminA | Теги: захищати Україну, Запорізькі козаки, Київський Майдан | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]